Van még erő a tőzsde erősödéséhez

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 219,43 pontos emelkedéssel, 22 954,76 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,97 százalékkal erősödött. Az elmúlt napok emelkedése tovább tarthat.
Vágólapra másolva!

Tóth Gergely, a Buda-Cash Brókerház elemzője elmondta, hogy az amerikai piacokon is erősödött a vételi érdeklődés, az ázsiai börzék is emelkedtek, így úgy tűnik, hogy még nem érkezett el a régóta várt korrekció ideje.

Tovább emelkedhetnek az árfolyamok, ez alól alán csak a Mol kivétel, ahol az elmúlt napok erőteljes erősödését követően a túlértékeltté vált árfolyam korrigált, és nem zárható ki, hogy ez csütörtökön is kitart.

Délután érkezik olyan fontosabb, amerikai makroadat, amely jelentősebb hatással lehet a kereskedésre, fél háromkor közlik a kiskereskedelmi forgalom számait. Nap közben kamatdöntő ülést tart az Európai Központi Bank, a piac arra számít, hogy marad a rekord alacsony, 1 százalékos alapkamat. Az EKB döntésnek csak akkor lehet hatása a tőzsdékre, ha a várakozásoktól eltérő döntést hoz a testület.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 75,71 pontos, 0,33 százalékos emelkedéssel, 22 735,33 ponton zárt szerdán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről