Az amerikai főbankár beszéde rúghatja fel a BUX irányát

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 56,94 pontos csökkenéssel, 20 804,98 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,27 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: kedden jelentősen alulteljesítő volt a BUX a nemzetközi piacokhoz képest, elsősorban azért, mert korábban jobban teljesített azoknál. Az elemző szerint a keddi csökkenés kiegyenlítette a korábbi felülteljesítést, így várhatóan most már együtt tud mozogni a magyar tőzsde a nemzetközi piacokkal.

Szerinte a nemzetközi piacokon nem várható nagy mozgás, így az előző napi záróárak körül mozoghatnak majd az egyes részvényárfolyamok szerdán. A kereskedési napon egyedül a délutáni amerikai lakáspiaci adatok, valamint a FED elnökének beszéde befolyásolhatja komolyabban a tőzsdei indexeket.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen bank Zrt. üzletkötője szerint alapvetően pozitív a hangulat a tőzsdéken., de úgy tűnik a piacokban megvan már a hajlandóság az esésre is, így a tegnapi csökkenés után nagyobb eséllyel zárhat szerdán is mínuszban a BÉT vezető indexe.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 619,39 pontos, 2,88 százalékos csökkenéssel, 20 861,92 ponton zárt kedden.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről