Bizonytalan nap elé néznek a pesti tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 177,33 pontos emelkedéssel, 22 156,07 ponton nyitott pénteken. A legutóbbi, csütörtöki záró értékéhez képest 0,81 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

A nyitás után azonban nyomban esni kezdett az index, szűk fél óra elteltével már 0,29 százalékos mínuszban volt. A négy nagy részvény közül csak az OTP volt drágább, mint csütörtökön, a Mol, a Magyar Telekom és a Richter árfolyama lefelé indult.

Szegner Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. üzletág-igazgatója szerint a magas euró/dollár árfolyam optimizmust jelez, de napközben az "elfáradás" jelei mutatkozhatnak a csütörtöki "irdatlan" emelkedés után. Az irány megfordulhat, vagy legalábbis elbizonytalanodhat a nap folyamán - tette hozzá.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. üzletkötője szerint az utóbbi napok árfolyamváltozásait elnézve kérdés, hogy az esés, majd emelkedés után melyik irány az igazi és melyik a korrekció. Az adatok azt mutatják - úgymond -, hogy az esés a markánsabb.

Pénteken döntően amerikai makroadatokat tesznek közzé, és a pénteki kereskedést befolyásolja az is, hogy hétfőn az amerikai tőzsde zárva lesz, így a piacok hosszú hétvége elé néznek.

A BUX 1102,98 pontos, 5,28 százalékos emelkedéssel, 21 978,74 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 29,365 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek, az élen a Mol papírjaival.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről