Eséssel kezdett a tőzsde pénteken

Vágólapra másolva!
Pénteken csökkenéssel nyitott a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, az üzletkötők pozitív kezdésre számítottak.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 71,43 pontos csökkenéssel, 22 786,27 ponton nyitott pénteken, a csütörtöki záró értékéhez képest 0,31 százalékkal gyengült. Ez ellentétes volt a piaci szakértők várakozásaihoz képest, akik pozitív nyitást vártak pénteken az előző napi enyhe negatív záráshoz képest.

Német Sándor, a Buda-Cash Brókerház Zrt. üzletkötője nyitás előtt azt várta, hogy egy százalékos pluszban nyithat a BÉT, ugyanis a csütörtöki kereskedéshez képest némileg javult a hangulat a világban. Úgy vélte, ez határozza majd meg a pénteki kereskedés irányát a délután közlendő amerikai foglalkoztatottsági adatokig. Hozzátette: lehetnek olyan piaci szereplők is, akik a kivárást választják a BÉT-en.

Gerőcs Tamás, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője is a csütörtök délutáni enyhe pozitív hangulat folytatását, vagyis enyhe pozitív nyitást várt péntek reggel a BÉT-en. Ő is felhívta a figyelmet, az amerikai foglalkoztatási adat fontosságára, és piacbefolyásoló voltára. Hozzátette: amennyiben a várakozásoktól negatív irányba tér el Amerikában a munkanélküliségi adat úgy az az értékpapírpiacokon világszerte kiárazódási folyamatokat indíthat el, és negatív hangulatot hozhat.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 153 pontos, 0,66 százalékos csökkenéssel, 22 857,70 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 14,1 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen zártak az előző napi záráshoz képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!