Az Audi a 11,2 milliárdon felül további 2,1 milliárd forintos támogatást kap az államtól

Vágólapra másolva!
Présüzemet is épít az Audi Győrben az új gyáregység mellé, amely 300 munkahelyet teremt, az állam pedig 2,1 milliárd forint támogatást nyújt hozzá.
Vágólapra másolva!

Az Audi-gyárbővítés korábban bejelentett 11,2 milliárdján túl 2,1 milliárd forintos támogatást ad az állam a nemrég bejelentett karosszéria-présüzem létesítéshez - idézte Becsey Zsoltot, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdaságért felelős államtitkárát a Nyugathír.hu.

Az Audi július elején kezdte el az új üzemének építését Győrben. Az alapkőletételnél Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke bejelentette, hogy a korábban jelzett 1800-nál háromszázzal több, 2100 munkahelyet teremt az Audi. A háromszázzal több álláshely éppen a présüzemnek köszönhető.

Orbán Viktor kormányfő az új üzem alapkőletételi ünnepségén arról beszélt, hogy a cég olyan, amilyennek Magyarországot látni szeretnénk: világos, hogy van jövője, duzzad az erőtől, modern, termel, és sok-sok magyar embernek ad munkát. A miniszterelnök megjegyezte: az alapkőletétellel "egy elhatározás testet öltött", márpedig "sem Magyarország, sem az Európai Unió nem fog megújulni szavakból".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!