A Mol segített a horvát gázválságban

Vágólapra másolva!
A horvát olaj- és gázipari vállalat a szokatlanul hideg időjárás miatt csökkentette gázkitermelését és korlátozta a nagyfelhasználók gázellátását. A Mol a szabad tartalékokkal segített.
Vágólapra másolva!

A Mol-csoporthoz tartozó MMBF kereskedelmi készletében még voltak szabad tartalékok, és a közelmúltban átadott nagy kapacitású horvát-magyar földgázvezetéken keresztül az FGSZ - szintén a Mol csoport tagja - segítséget tudott nyújtani Horvátországnak, illetve az INA-nak - közölte Pánczél Andrea, a Mol magyarországi kommunikációs igazgatója.

A horvát olaj- és gázipari vállalat, az INA kedden bejelentette, hogy technikai okok miatt csökkentette gázkitermelését az észak-adriai térségben, és egyben korlátozta a nagyfelhasználók gázellátását a kiemelt lakossági és közösségi felhasználók zavartalan kiszolgálása érdekében. A horvát társaság kedden arról tájékoztatott: a szokatlanul hideg időjárás miatt fellépő technikai problémák kezelése érdekében csökkentette az Adriai-tenger északi részén található platformok gázkitermelését. Ezt követően a horvát földgázkereskedő vállalat, a Prirodni Plin a Molhoz fordult segítségért.

Az FGSZ napi kétmillió köbméter gázt szállít Horvátországba várhatóan a hét végéig. Az INA tájékoztatása szerint hétfőn 16,5 millió köbméteres szinten csúcsot döntött a napi gázfelhasználás Horvátországban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!