A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megszabadult magyar részvényeinek harmadától a Templeton

Vágólapra másolva!
Az egyik legnagyobb amerikai alapkezelő, a Franklin Templeton, mely tavaly hatalmas mennyiségű magyar állampapírt vett, most eladta részvényeinek csaknem harmadát.
Vágólapra másolva!

Az év első hónapjában több alapkezelő is növelte a magyar részvényportfólióját, ugyanakkor a Templeton, amely korábban rendszeresen felülsúlyozta a magyar papírokat, megszabadult részvényei egy részétől - írja a privátbankár.hu.

Vásárolt például a Barings, melynek kelet-európai alapjában januárban a negyedik legnagyobb súlyú ország Magyarország volt 3,2 százalékkal, Oroszország (65 százalék), Törökország (15 százalék) és a lengyelek 11,4 százaléka után. Ez azért érdekes, mert ez az alap utoljára júliusi havi jelentésében említ magyar papírokat, azóta vagy nem tartott ilyeneket, vagy csak nagyon keveset. Az 1,5 milliárd eurónál is nagyobb alapnak így 49 millió eurónyi magyar részvénye volt.

Hasonlóképpen járt a JP Morgan Emerging Markets alapja is, a korábbi 0 után a legutóbbi havi jelentésben 0,7 százalék a magyar papírok aránya. Ez ugyan nem tűnik soknak, de mivel a mérete ötmilliárd euró, ez is 37 millió eurónyi tőkét jelent. Több más alapban is nőtt a magyar papírok aránya.

A nagyobb változások azonban arra utalnak, hogy a január közepétől, az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatos hangnem szelídülésétől kezdve javuló befektetői hangulatban az alapok is vásárolhattak részvényeinkből.

A magyar részvényeket és kötvényeket hosszabb ideje kedvelő Templeton viszont lényegesen csökkentette magyar papírjainak arányát, 5,2 százalékra. Ez még mindig felülsúlyozás ugyan az alap benchmarkjaként használt index 3,1 százalékos arányához képest, de nagy visszaesés az előző havi 7,9 százalékkal összehasonlítva.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!