A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egyéves csúcson a foglalkoztatás

Vágólapra másolva!
63 ezer fővel többen dolgoztak a 15-64 év közöttiek körében, a többletből 48 ezer főt a nők tették ki. A fiatalok foglalkoztatási statisztikája viszont romlott.
Vágólapra másolva!

Első sorban a nők munkaerő-piaci pozíciójának javulása miatt 2012 második negyedévében javult a foglalkoztatás aránya Magyarországon. A 3 millió 876 ezer fő 67 ezerrel több, mint egy évvel korábban, ez 1,8 százalékos emelkedést jelent.

A 15 és 64 éves kor közöttiek körében 63 ezer fővel dolgoztak többen. Ebben a korcsoportban mérik a foglalkoztatottak arányát, amely 1,4 százalékpontos növekedéssel 57,2 százalékra nőtt. A 15 és 64 év közötti nők 48 ezer fővel dolgoztak többen, a férfiak közül 15 ezer fővel.

Romlott viszont a fiatalok foglalkoztatási rátája. A 15 és 24 év közöttiek körében 207 ezer főre csökkent a foglalkoztatottak száma, amely 0,3 százalékpontos romlást jelent. A leginkább az Észak-Alföldön javult a foglalkoztatási arány, 2,1 százalékponttal javult a statisztika, bár a területre továbbra is gyenge, 52,5 százalékos foglalkoztatási arány jellemző.

A kormány a munkahelyvédelmi akciótervvel, illetve az abban biztosított járulék-kedvezménnyel a gyereket nevelő kismamák, az alacsony képzettségűek, a fiatalok, a nyugdíj előtt állók és a tartós munkanélküliek foglalkoztatását kívánja segíteni. A járulékkedvezmény azonban nem teremt új munkahelyet, csak a célcsoportok foglalkoztatását könnyíti meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!