A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

A japán autógyártók isszák meg a kínai konfliktus levét

Vágólapra másolva!
Szüneteltetik kínai termelésüket a japán autógyártók a Kínával fennálló diplomáciai konfliktus révén fokozódó feszültség miatt. A Nissan, a Toyota és a Honda is teljes leállást tervez az autószalonokat ért támadások után. Az általuk megüresedett tért várhatóan a német gyártók töltik majd be. 
Vágólapra másolva!

A tervezettnél három nappal korábban, szeptember 27-én állítja le kínai termelését a Nissan a Japán ellenes tüntetések miatt, és várhatóan október 8-án indítja újra. A Toyota és Honda is teljes leállásra készül a hónap folyamán a japán autógyártók bemutatótermeit ért támadások után.

Japán és Kína viszonya szeptember 11. óta mérgesedett el, miután Japán megvásárolt három olyan szigetet egy magánszemélytől, melyre Kína területi igényt tart. A diplomáciai konfrontálódás mellett a kínai lakosság tüntetések és bojkott formájában tiltakozik. Az All Nippon Airways és Japan Airlines járatain 52 000 helyet mondtak vissza, de a legnagyobb kárt feltehetőleg az autógyártók kénytelenek elszenvedni. A japán autógyártók térvesztésének nyertesei a németek lehetnek.

A kínai piac legnagyobb japán szereplője, a Nissan árfolyama 10 százalékot veszített értékéből a konfliktus kirobbanása óta. A Toyota és a Honda kurzusa jobban tartotta magát, de az utóbbi napokban szintén jelentős veszteségeket voltak kénytelenek elkönyvelni.

Nissan (Tokyo Stock Exchange)

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!