A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Bezárja három európai gyárát a Ford

Vágólapra másolva!
A Ford sem ússza meg a drasztikus leépítéseket, a jövő év nyaráig több ezer embert küld el megszűnő európai gyáraiból. Nagy-Britanniában egy 101 éves történet ér véget.
Vágólapra másolva!

Félmilliárd dolláros költségcsökkentő programot indít a Ford azért, hogy eltüntesse az európai veszteségeit. 2013 nyaráig bezárja három gyártó és összeszerelő üzemét, a dolgozóinak 13 százalékát elküldi - írta a Wall Street Journal (WSJ) amerikai üzleti lap internetes kiadása.

A három bezárásra ítélt gyár közül kettő nagy-britanniai - az egyik Soputhamptonban, a másik Dagenhamben van -, a harmadik pedig a belgiumi Genkben működik. Ez utóbbi a legjelentősebb méretű, tavaly 178 ezer járművet állított elő. A megszüntetéssel 5700 ember veszíti el a munkáját, de Európa más Ford-üzemeiben is megszűnik további 500 állás.

A költségcsökkentő programra azért van szükség, mert az autóeladások drasztikusan zuhantak Európában, így a gyártók kapacitásainak jelentős része feleslegessé vált. A Ford úgy számol, hogy az európai részlege az idén és jövőre is 1,5 milliárd dolláros veszteséget termel.

Bár motorokat továbbra is készít majd az amerikai vállalat Dagenham mellett, a Ford 1911-ben kezdődött nagy-britanniai autógyártása ezzel gyakorlatilag véget ér - állapította meg a WSJ.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!