Óriási beruházásra készülnek a törökök Magyarországon

Vágólapra másolva!
A Business New Europe értesülései alapján 250-300 millió eurós befektetést tervez egy meg nem nevezett török telekomcég Magyarországon. Az év legnagyobb közép-európai török befektetése lehet a tranzakcióból. Gyanús, hogy a Turk Telekom terjeszkedéséről lehet szó.
Vágólapra másolva!

Magyar-török kereskedelmi és ipari kamara vezetője, Suat Karakus nem nevezte meg az érdeklődő vállalatot, de a Turk Telecom vezérigazgatója áprilisban a Bloombergnek azt nyilatkozta, hogy a régióban keresnek befektetési célpontot. A legfrissebb értesülések alapján 250-300 millió eurós beruházás készülődik, ami nagyjából 70-85 milliárd forintnak felel meg.

A legnagyobb török telefontársaság CEO-ja áprilisban még arról beszélt, hogy nincsenek nyomás alatt, megfelelő áron szeretnének beruházni a régióban. Az is elképzelhető, hogy a Web-TV szegmensben szeretne erősíteni a vállalat, és ehhez keresnek célpontot.

A Turk Telekom 275 millió dollárért vette meg 2010-ben az Invitel egy részét, amivel a száloptikai kábelrendszerüket akarták bővíteni egészen a Közel-Kelettől Németországig.

A Magyar Telekom papírjai nagy forgalommal esnek ma a BÉT-en. Jelenleg 1 százalék körüli a mínusz.

Magyar Telekom (BÉT)
Magyar Telekom

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!