Török pénz jön Magyarországra

Vágólapra másolva!
250-300 milliós török telekommunikációs beruházásra kerülhet sorra Magyarországon. A világ második legnagyobb üveggyártó cége is jönne.
Vágólapra másolva!

Aláíráshoz közeli állapotban van egy 250-300 millió eurós török telekommunikációs beruházás szerződése, illetve tárgyalások kezdődnek a világ második legnagyobb üveggyártó cégének magyarországi befektetéséről - közölte a Török-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke pénteken Hévízen.

A hévízi önkormányzat által szervezett első török-magyar üzletember találkozó apropóján tartott sajtótájékoztatón Suat Karakus elmondta, hogy a török telekommunikációs beruházás már közel áll az aláíráshoz. A beruházás messze meghaladja az eddigi legnagyobb magyarországi török befektetés, a Liszt Ferenc Repülőtéren a földi kiszolgálással foglalkozó Celebi Ground Handling Kft. 45 millió eurós beruházását.

A világ második legnagyobb üveggyártó cége, egy török vállalkozás ugyanakkor a közeljövőben kezdi meg tárgyalásait tervezett magyarországi befektetéséről - mondta Suat Karakus. Jelenleg mintegy 700 török cég működik Magyarországon, a Celebi után a legnagyobb egy Szegeden működő dönergyártó vállalkozás. A két ország között az elmúlt évben 1,8 milliárd eurós áruforgalom volt, pozitív magyar egyenleggel. A forgalom folyamatosan bővül, az idén az első félévben 1-1,2 milliárd euró körül alakult - mondta a Török-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről