A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hó végi optimizmus az árupiacokon

Vágólapra másolva!
A világ vezető részvényindexei három hetes csúcsukra szaladtak az amerikai költségvetési szakadék elkerülésére utaló nyilatkozatoknak köszönhetően. Az általános optimizmus átragadta az árupiacokra is, így általános emelkedés volt a piacon.
Vágólapra másolva!

Az olaj és a fémpiacok az elmúlt egy hét legnagyobb emelkedését produkálták csütörtökön. Az olaj emelkedését segítette a közel- keleti feszültség újbóli kiéleződése is. A szíriai és egyiptomi fejlemények ismét növelték a termékbe árazott kockázati prémiumokat.

Az arany visszatért a hét eleji szintjére, a szerdai pár perc alatt bekövetkező eladási pánik szinte teljesen eltűnt az árfolyamból. Egyértelműen pozitív jelként foghatjuk fel, hogy nem folytatódott az eladási hullám, hanem a vevők egy nap alatt visszaépítették az árfolyamot. Meglehetősen erősnek tűnik a nemesfém támasza.

A réz 2 százalékot ugrott Londonban és egy hónapos csúcsára került, a cink és a nikkel is hét hetes maximumát érte el. Az ipari fémeket is támogatja az amerikai politikai döntések gazdasági kilátásokat pozitívan befolyásoló hatása, valamint a Kínai gazdaság jövő évi növekedésével kapcsolatos javuló előrejelzések is.

Réz árfolyama

Forrás: [origo]

A kávé és a kakaó árazása is követte az általános jókedvet. A kakaó ismét megküzdött az októberi csúccsal, azaz a 2520-as szinttel, ami a múlt héten már kétszer útjában állt a további emelkedésnek.

Újabb 1 százalékkal került feljebb az arabica kávé árfolyama, folytatódott a 2 és fél éves mélypontról megforduló árfolyam menetelése a shortosok zárásainak köszönhetően. Az arabica kávé még így is a CRB index legrosszabbul tejesítő komponense 2012-ben.

A gyengélkedőben van továbbra is az amerikai földgáz árfolyama, újabb 3 százalékot vesztett az értékéből. Lefelé korrigáltak a gabonák is, de ők megúszták szerényebb mínuszokkal a napot.

Kakaó árfolyama

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!