A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Narancs fel, cukor le

Vágólapra másolva!
Vegyesen zárták a tegnapi kereskedési napot az árupiacok. A nemesfémek és a gabonák vesztettek értékükből, de például a narancslé négy százalékot száguldott.
Vágólapra másolva!

17 dollárral került lejjebb az arany, jó szokásához híven ennél is nagyobb mértékben esett az ezüst. Pár nap pozitív korrekció után ismét lefelé indultak a gabonák, a múlt heti kedvező USDA riport továbbra is nyomás alatt tartja az árfolyamokat.

Az olaj 85,5 dollár körüli szinten tartja magát, de meglehetősen hektikus mozgást mutatott be a nap folyamán. 2 dolláros sávot járt be, 87 dollár fölé is benézett mielőtt visszacsurgott. Az izraeli konfliktus felfelé, a recessziós félelmek valamint az egyre gyakrabban felmerülő jelentős amerikai üzemanyagadó emelés lefelé szorítja a kurzust.

A januári narancslé ára 470 pontot száguldott csütörtökön, folytatva az előző két napi jó szereplését. A 117,50-es ár azon túl, hogy két hetes csúcs, azt is jelenti, hogy maga mögött hagyta az árfolyam a 115 körül húzódó kulcsszintet, áttörte a 20 napos mozgóátlagot és teszteli a 100 napost. Sok eladási pozíció gyűlt fel az elmúlt hetekben, amelyek egyre kényelmetlenebbek a kifenekelő grafikont elnézve. A bázis kész, van esély további emelkedésre, ahogy egyre nagyobb az esélye egy-egy floridai fagyos éjszakának is, fenyegetve a legfontosabb termőterületek kilátásait.

Narancslé

Forrás: [origo]

Ismét a 19 centes technikai és pszichológiai támaszszintet tesztelte a nyerscukor ára New York-ban. A befektetők a brazíliai terméskilátásokról érkező híreket várják, a kép tisztázódása mozdíthatja ki az árfolyamot a 19-22 centes sávból. Az eddig nyilvánosságra hozott adatok rendkívül pozitívak a dél-amerikai ország várható cukorterméséről, ugyanakkor a növekvő kínai exportigény masszív keresletet teremt a bővülő kínálatra.

Cukor

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!