A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Visszatért a borús hangulat az árupiacokra

Vágólapra másolva!
A tőzsdei lejtmenetet megérezték a fizikai termékek piacán is. A költségvetési szakadék körül kialakuló újabb és újabb elbizonytalanodás rányomta bélyegét ezekre a piacokra is. Egy hét és itt a Mikulás, de a nagy kérdés, hogy lesz-e mikulás rally?
Vágólapra másolva!

A WTI olaj egyhetes mélypontja közelébe került, miután a legújabb kimutatás szerint a világ legnagyobb fogyasztójának számító Egyesült Államok készletadatai ismét emelkedtek. A számok jóval az elmúlt két - három év átlaga felett vannak, így kínálati oldalról nincs veszély középtávon. November 20 -án járt utoljára 87 dollár környékén az árfolyam, amely az idei évben eddig 12 százalékot csökkent. A brent is visszacsúszott, ismét 110 dollár alatt jár az árfolyama. A két olajfajta különbsége ismét nőtt, 23 dollárt közelíti a brent prémiuma.

A WTI technikai szemmel nyolcadik hete egy csökkenő csatornában tartózkodik. Az emelkedés útjában 88,40 -nél található az első akadály, mégpedig a csatorna felső széle. Lefelé nagyobb mozgásra van lehetőség és a trend is ebbe az irányba mutat..

Heti mélypontjára süllyedt az arany kurzusa is 1740 alatt is járt az árfolyam, annak ellenére, hogy a tőzsdén kereskedett alapokban felhalmozott arany újabb rekordot döntött, az év elejéhez képest már 11 százalékkal nagyobb mennyiség található ilyen instrumentumokban. Második napja esik az ezüst, 34 dollár alatt kereskednek vele az azonnali piacon.

Kedvező hírek láttak napvilágot a réz piacán: a világ második legnagyobb feldolgozója, az Aurubis AG (NDA) szerint a kínai rézkereslet növekedhet a jövő évben a gazdasági kilábalás pozitív következményeként. Kína a világ rézfogyasztásának 41 százalékát adja és az előrejelzések szerint az idei -ottani viszonylatban szerény- 7,7 százalékos növekedés 8,1 százalékra növekedhet a 2013-as évben. A réz azon kevés nem agrárpiaci termék közé tartozik az árupiacokon, ami emelkedést tudott felmutatni az idei évben, hacsak szerény 2,4 százalékos mértékben is.

Réz

Forrás: [origo]

Folytatódott viszont a pozitív korrekció a gabonapiacokon, elszakadt a 750 cent közeléből a kukorica, erősödött a szója, de a legjobban a búza szerepelt, 20 centtel emelkedett egyetlen nap alatt.

Behalt a múlt pénteki kitörés a kakaó piacán, ismét 2500 környékére került vissza az árfolyam, a sikertelen kitörést könnyen további áresés követheti...

Kakaó

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!