Intelligens karórát készít a Samsung

Vágólapra másolva!
Új eszközön, egy intelligens karóra kifejlesztésén dolgozik Ázsia legnagyobb technológiai vállalata, a Samsung a Bloomberg írása szerint. A dél-koreai cég a termékkel a legnagyobb vetélytárs Apple-lel szeretné felvenni a versenyt, mivel az amerikai óriás a pletykák szerint már az idén piacra dobhatja hasonló, iWatch elnevezésű készülékét. A két vállalat a zsugorodó okostelefon piac miatt kényszerül új "frontot" nyitni, mely a várakozások szerint nagyobb növekedéssel kecsegtethet.
Vágólapra másolva!

Egy intelligens karóra fejlesztésén dolgozik a Samsung Lee Young Hee, a vállalat ügyvezető alelnökének mai nyilatkozata szerint. Lee elmondta, az utóbbi hónapok óta nagyon keményen dolgoznak az új eszközük kifejlesztésén, mellyel az Apple-el szeretnék felvenni a versenyt a nagy lehetőségekkel kecsegtető új piacon. Sajtóértesülések szerint a Samsung legnagyobb versenytársa, az Apple is egy karóra-jellegű készülék, az iWatch kifejlesztésén dolgozik, melynek boltokba kerülését a pletykák szerint ebben az évben szeretnék megvalósítani.

Lee nem árult el konkrét részleteket a termékről, így egyelőre annak árát és tervezett piacra kerülését sem lehet tudni. A Samsung az utóbbi időben számos új készüléket dobott piacra, többek között a múlt héten kerültek a boltokba a Galaxy S4 csúcsmobilok, melyek az Apple iPhone okostelefonoknak lesznek a méltó versenytársai.

A két cég igyekezete érthető lehet, mivel egyes vélemények szerint ez az új "front" nagy növekedés előtt állhat. A Citigroup elemzője szerint az okos karórák piacán nagy jövedelmezőséget lehet majd elérni, mellyel például az Apple kompenzálni tudná az iPhone okostelefonok csökkenő eladásait.

A prognózisok szerint a következő években tovább csökkenhet a kereslet az okostelefonok már amúgy is telített, évi 358 milliárd dolláros piacán. A tavalyi negyedik negyedévben az Apple eladásainak a növekedése két éve nem látott alacsony szintre süllyedt, és a Samsung is az értékesítések visszaesésére figyelmeztetett januárban. A dél-koreai cég egyébként éppen az amerikai óriástól vette át a vezető helyet az okostelefonok piacán tavaly, a negyedik negyedévben a Samsung a piaci részesedése már 29 százalékot tett ki, szemben az Apple 21 százalékával.

Forrás: [origo]

A vállalatok az okostelefonok iránt csökkenő kereslet miatt kényszerülhetnek új termékeket kifejleszteni, és az új irány láthatóan a kézen is hordható intelligens készülékek felé kezd eltolódni. Az Apple karórája a tervek szerint okostelefonként is funkcionálni fog, mely többek között lépésszámlálóval és pulzusmérővel is el lesz látva. A kérdés, hogy a két óriáscég mekkora szeletet fog tudni kihasítani a tavaly is már több mint 60 milliárd dolláros forgalmat generáló globális órapiacból.

A hírekre több mint 2 százalékos drágulással reagáltak ma a Samsung részvényei.

Samsung árfolyama

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!