A magyar tőzsde mutathat irányt Európának

Vágólapra másolva!
Kiválóan kezdett az európai tőzsdékhez képest a magyar piac, a BUX villámgyorsan szedett össze 0,2 százalékos pluszt, miközben a főbb indexek nagyrésze a negatív tartományban mozog. A parkett motorja főleg a Richter, miután a gyógyszergyártó árfolyama már 0,4 százalékos pluszt mutat. A forint is tudja tartani a tegnap elért szinteket, sőt, valamelyest még erősödni is tudott a kora reggeli órákban.Olvassa el a reggeli ázsiai és amerikai piaci összefoglalónkat is: Képtelenek emelkedni a piacok
Vágólapra másolva!

A magyar tőzsde vezeti Európát

Egyelőre még nincs határozott felülteljesítés a régiós piacokon, 0,1-0,3 százalékos mínuszokkal indították a kereskedést, a nyugat-európai piacokkal összhangban. A magyar tőzsde viszont jól kezdett, már 0,3 százalékos pluszban jár.

Forrás: Origo

A BUX 0,2 százalékos nyitás utáni plusza nagyban köszönhető a Richter 0,4 százalékos erősödésének, valamint az OTP és a Mol is jól kezdte a napot, 0,1-0,2 százalékos emelkedéssel. A tegnap két végpontot jelentő Magyar Telekom és Egis viszont nyitás után halvány mínuszokban mozog.

Forrás: Origo

Egy elismert nemzetközi szakembert, Alexander Doddsot nevezték ki a Mol kutatás-termelési üzletág ügyvezető igazgatójának. Dodds korábban számos nagy nemzetközi energiacégnél töltött be vezető pozíciót, többek között a TNK-BP-nél, illetve az ExxonMobilnál.

Egyelőre úgy tűnik tudja tartani a tegnapi erősödés során elért szinteken a forint árfolyama az euróval szemben, jelenleg 296,4-nél alakulnak a jegyzések.

Az EURHUF árfolyama

Forrás: Origo

Nyoma sincs a korrekciónak

Nem kezdtek jól ma sem az európai piacok, csak az olasz és a francia tőzsde tudott pluszban nyitni. Nagyobb mínuszok egyelőre nem látszanak, a tegnapi nagy gyengülések után viszont egyelőre korrekció jeleit sem nagyon mutatják a vezető indexek.

Forrás: Origo

Az elemzői konszenzustól némileg elmaradó negyedéves eredményről számolt be a spanyol Inditex. A Zara márka tulajdonosa 749 millió eurós EBITDA-t ért el a várt 757 millió euróval szemben 3,59 milliárd eurós árbevétel mellett. A cég szerint a hideg időjárásnak is szerepe van a picit gyengébb számokban.A nyitás után a spanyol társaság árfolyama 1,5 százalékos mínuszba csúszott.

A Bloomberg értesülései szerint az elmúlt héten egy informális felvásárlási ajánlatot tett a Vodafone a Kabel Deutschland társaságra. A német kábelcég nagyjából 10 milliárd eurót ér a Reuters által megkérdezett források szerint.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!