A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A MÁV 6,5 milliárdos veszteséggel zárt

Vágólapra másolva!
A kormányzati segítségnek köszönhetően évtizedek óta először sikerült pozitív eredményt kimutatnia az állami vasúttársaságnak. A profitot azonban csak üzemi szinten érte el a csoport, a mérleg szerinti eredményt a felvetett tetemes hitelek annyira megterhelik, hogy a végső veszteség 6,5 milliárd forintos.
Vágólapra másolva!

A MÁV csoportszinten 129 milliárd forint árbevételt ért el, üzleti eredménye 15 milliárd forintot tett ki, adózás előtt 2,3 milliárd forint profitot realizált - nyilatkozta Dávid Ilona elnök-vezérigazgató az MTI-nek.

A csoport mérleg szerinti eredménye ugyanakkor még 6,5 milliárd forint veszteséget mutat, amelyet a hitelek pénzügyi terhei okoznak. A pályavasúti és egyéb háttér-szolgáltatási területen elért mintegy 3 milliárd forintos eredmény mögött a kormánnyal kötött szerződés áll, amely szerint finanszírozzák a pályavasút működését.

Tanácsadói és szakértői szolgáltatásokat nem vettek igénybe, azokat házon belül megoldották, illetve létszámstopot rendeltek el.

A leányvállalatok közül a csoportként működő MÁV-START 2,2 milliárd, a MÁV-Trakció 2,5 milliárd forint, a MÁV-Gépészet 0,5 milliárd forint eredményt ért el. A MÁV-START a bevételeit 1,3 milliárd forinttal tudta növelni az előző évihez képest azáltal, hogy bővült a nemzetközi menetdíjbevétele, emellett több volt a belföldi fizető utasok száma is. A csoport adóssága 2012. év végén 229 milliárd forint volt, szemben a 2011. évi 277 milliárddal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!