Eséssel indíthat a Richter

Vágólapra másolva!
Ma már a 660 forintos osztalékszelvény nélkül forog a Richter papírja, amit szerdán lehetett megvenni utoljára a kifizetés reményében. A gyógyszergyártó cég a 2012-es év eredménye után járó osztalékot június 17-én kezdi meg kifizetni.
Vágólapra másolva!

Nem kell megijedniük ma piacnyitáskor a Richter részvény tulajdonosoknak, ha a papír 660 forinttal alacsonyabban szinten nyit, mint a tegnapi záróár. A Richter ma már a 2012-es év eredménye után fizetendő 660 forintos osztalék nélkül vág bele a napba. Szerdáig lehetett ugyanis megvásárolni a részvényt az osztalékért cserébe. A tulajdonosoknak június 17-én fizeti ki a járandóságot a gyógyszergyártó.

Forrás: Origo

Az elmúlt hetekben a Mol-ról és az OTP-ről is leesett az osztalékszelvény. A papírok felemásan reagáltak ezekre az eseményekre. A Mol le tudta dolgozni az osztalék leesésének jelentős részét, míg a bankpapírnak ez a mutatvány nem jött össze.

A Richter közgyűlése még április végén fogadta el a társaság menedzsmentje által előterjesztett osztalékfizetési javaslatot, melynek menetrendjét május közepén hozta nyilvánosságra. A 660 forintos összeg egyébként megegyezik az elmúlt évi kifizetéssel, ugyanakkor 2010-ben és 2011-ben is nagyobb osztalékkal jutalmazta részvényeseit a gyógyszercég.

Richter napi grafikon

Forrás: Origo

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!