300 alatt indítja a hetet a forint

Vágólapra másolva!
Még péntek délután erősödött a lélektani fontosságú 300-as szint alá a forint az euróval szemben, ezzel közel 3 hetes gyengülésnek vetett végett a hazai fizetőeszköz. Ráadásul azóta az árfolyam nem sokat mozdult a 298-as szint közeléből.
Vágólapra másolva!

A 300-as szint alatt nyitja a hetet a forint az euróval szemben, éppen ott ahol a pénteken délután megtalálható volt. Az árfolyam azóta nem sokat mozdult a 298-as szint közeléből.

Az EURHUF 3 perces grafikonja

Forrás: Origo

A forint közel három hete fogott jelentősebb gyengülésbe, amikor is Navracsics Tibor igazságügyminiszter kijelentette, hogy a kormány egy újabb devizahiteles mentőakción dolgozik, melynek pontos részleteire azóta sem derült fény. Ugyanakkor pozitív fejlemény, hogy a kormány a bankokkal egyeztetve kívánja kiötleni a megoldást, az ügyben pedig már meg is kezdődtek a tárgyalások a felek között.

A forint ezzel a pszichológiailag fontos jelentőségű 300-as szintet nem tudta áttörni. Ha ismét erősödésnek indulna a deviza az euróval szemben, akkor az első komolyabb akadályt a 200 napos mozgóátlag jelenthetné a 293,4-es szint közelében.

Az EURHUF napi grafikonja

Forrás: Origo

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!