Nagyot kaszált az HBO tulajdonosa

Vágólapra másolva!
Bombaerős számokkal rukkolt elő Amerika egyik legnagyobb szórakoztató- és médiaipari vállalata, a Time Warner második negyedéves gyorsjelentésében. A cég a vártnál nagyobb mértékben tudta növelni árbevételét és profitját, többek között az olyan sikerfilmeknek, mint az Acélember, a Másnaposok III, és a Nagy Gatsby-nek köszönhetően. Ráadásul az NBA rájátszásának közvetítése is remek üzletnek bizonyult a vállalat számára. A bejelentésekre már több mint 3 százalékot drágultak a Time Warner részvényei.  
Vágólapra másolva!

Rendkívül erős második negyedévet zárt a Time Warner, mivel a cég egy év alatt 10 százalékkal, 7,4 milliárd dollárra növelte árbevételét, ami ráadásul az elemzői várakozásokat is meghaladta.

Nagy részben ennek köszönhetően közel 80 százalékkal nőtt a vállalat nettó profitja, ami szintén felülmúlta az előrejelzéseket. Az üzemi eredmény szintén javult, az 1,5 milliárd dolláros üzemi nyereség szintén nagyobb bővülésnek számít az egy évvel korábbi eredményhez képest.

Forrás: Origo

Az HBO, a New Line Cinema, a Warner Bros, a CNN, a Cartoon Network és a DC Comics tulajdonosa többek között az emelkedő reklámbevételeknek köszönheti a remek eredményeket. A TV, a filmkészítő és kábelszolgáltató üzletág a vártnál jobban teljesített, ami bőven ki tudta egyenlíteni a Time magazint kiadó Time Inc. leányvállalat rossz eredményeit.

Az HBO-t is magába foglaló műsorszolgáltató üzletágban közel 7 százalékkal nőttek a bevételek egy év alatt, az előfizetők számának növekedésének, és a reklámbevételek emelkedésének köszönhetően. Különösen az NBA rájátszásának közvetítése, és az NCAA kosárlabdaliga közvetítése miatt ugrottak fel a reklámbevételek 11 százalékkal 129 millió dollárra.

A film és TV szórakoztató üzletágban 13 százalékkal emelkedtek a bevételek egy év alatt, nagy részben az olyan sikerfilmeknek köszönhetően, mint az Acélember, a Másnaposok III., vagy a Nagy Gatsby. Az acélember például 600 millió dollárt hozott a Warner Bros konyhájára.

A lapkiadó szegmensben viszont 3 százalékos árbevétel csökkenés mutatkozott éves alapon. Ennek oka az előfizetők számának csökkenése, és a reklámbevételek csökkenése ebben az üzletágban. Emiatt márciusban már a vezetők megegyeztek abban, hogy leválasztják a Time Inc. leányvállalatot a Time Warnerről, azonban az értékesítésről nem sikerült megállapodniuk tavasszal a legkomolyabb kérővel, a Meredith-tel. Ugyanakkor a vállalat közölte, a Time leválasztásáról továbbra sem tettek le, és folyamatosan keresik ennek a lehetőségét.

Forrás: Origo

Jeff Bewkes elnök-vezérigazgató örömmel kommentálta az eredményeket, és közölte, az erős második negyedéves eredmények miatt újabb remek évet zárhatnak majd idén.

Bewkes vezetésével a Time Warner a TV-üzletágára kezdte alapozni a növekedési stratégiáját, ahonnan a vállalat működési eredményének 70 százaléka származik. A vállalat ezen túl 32 millió darab saját részvényét vásárolta vissza ebben az évben összesen 1,8 milliárd dollárért. A visszavásárlások még nem értek véget, januárban arról állapodtak meg a Time Warner vezetői, hogy 4 milliárd dollárért hajtanak végre ilyen tranzakciókat.

A remek eredményekre már 3,3 százalékot ugrott a részvények árfolyama.

Time Warner (NYSE)

Forrás: Origo

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!