A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A Mol nagy erősödésnek indult a reggeli órákban miután érkezett a hír, hogy a társasághoz tartozó Emona ajánlatot tett az átváltható Magnolia kötvényekre. Ezzel az olajcég pluszba segítette a hazai tőzsdét is, elszakítva az európai parkettektől a BUX-ot. Az OTP még nem tudja mihez kezdjen keddi 3 százalékhoz közeli emelkedése után. A forint szintén tétovázik, de reggel még a 300-as szint alatt tartózkodik az euróval szembeni árfolyama.Nyugat-Európában vegyesen mozognak a vezető részvényindexek, miután zárás felé közeledve Ázsiában is alábbhagyott a lendület. Ma végleges inflációs adatok érkeztek néhány európai országból, de ezek nem igazán kavarták fel az állóvizet a piacokon.
Vágólapra másolva!

Kilőtt a Mol

Pluszba rántotta a BUX-ot a Mol, amivel elszakította a régiós társaktól a magyar parkettet, ugynais a többi tőzsde lefelé veszi az irányt.

Forrás: Origo

A Mol nagy emelkedésbe kezdett miután a társaság bejelentette, hogy a csoporthoz tartozó Emona cég ajánlatot tett a Magnolia kötvényekre. Ezeket a kötvényeket át lehet váltani Mol részvényekre.

A Mol árfolyama

Forrás: Origo

A többi tegnap jól teljesítő hazai blue-chip egyelőre kifújja magát, az OTP kisebb mínusszal egyensúlyozza ki tegnapi közel 3 százalékos raliját. A Richter egyelőre alig mozdul, míg az Egis felfelé megy, de a gyógyszercégek tegnap nem tudták kihasználni a jó hangulatot. A Magyar Telekom egyelőre pluszban áll.

Forrás: Origo

A Citi elemzője szerint veszélybe kerülhet az idei 2,7 százalékos költségvetési hiánycél elérése, mivel a költségvetési tartalékok nem fedezik kellő mértékben a kormányzat választások előtti költekezéseit. Ráadásul emiatt a jövő évi költségvetés egyensúlya is veszélybe kerülhet. Ezen túl a devizahiteles mentőcsomag körüli bizonytalanság is további kockázatot jelent.

Tegnap valóságos nyilatkozatáradat érkezett a készülő devizahiteles mentőcsomaggal kapcsolatban, de ma is érkeznek új hírek felőle. A népeszabadság kormányközeli forrásokra hivatkozva írja, hogy a kabinet fixálná a havi törlesztő részletek kiszámításánál alkalmazott árfolyamot, és az így keletkező árfolyamveszteség nagy részét a bankoknak kellene megfizetniük. A lépéssel 5-10 év alatt kerülne ki a palettáról a devizahitel, míg a bankoknak évente 30-50 milliárd forintos veszteséggel kellene szembenézniük. Ebből az OTP-re mintegy 15 milliárd jutna.

Egyelőre még 300 alatt kezdi a napot a forint, miután tegnap délután először nagy lendülettel erősödést mutatott be az euróval szemben, majd kora estére ismét belekóstolt a 300-as tartományba.

EUR/HUF árfolyam

Forrás: Origo

Megpihen Európa a tegnapi nagy menetelés után

Egyelőre csak keresik az irányt az európai parkettek tegnapi nagyobb menetelésük után, a korai órában csak kisebb elmozdulások látszódnak, egyedüli kivétel az olasz tőzsde ami már fél százalék felett erősödik.

Forrás: Origo

1,5 százalékkal növekedett augusztusban a német fogyasztói árindex az előző évhez képest, ami megegyezik az előzetes adatokkal. Júliushoz képest az adatban nem volt változás.

2 milliárd dollárra növelné a motorokra szánt fejlesztéseit a Ferrari 2017-ig, miután a luxusautó-gyártó eltökélt célja, hogy a legjobban üzemanyag-takarékos motorokat gyártsa a legnagyobb teljesítményűek között.

Akár 10 milliárd dolláros kártérítést is fizethet a Barclays, miután Mohammed bin Issa al Jabar, az MBI elnöke beperelte a céget különféle bizalmas információk átadásáért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!