A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Szerdán az amerikai piacokon is jó hangulat uralkodott, egyedül a Nasdaq nem tudott emelkedni, amiben az Apple volt a ludas, mivel a technológiai óriás 5 százalék feletti zuhanást produkált a csalódást keltő termékbemutatója után. Ellenben az S&P 500 már az egymást követő hetedik napon tudott magasabban zárni, mint ahogyan a megelőző napon végzett, ezzel pedig július közepe óta nem látott nyerő szériát állított fel.Ázsiában ma vegyesen mozognak a főbb tőzsdék, az elmúlt néhány nap emelkedései után. Míg Kína és Hongkong börzéi emelkednek, addig Japánba már megérkeztek az eladók, és az erősödő jennel együtt a Nikkei a negatív tartományba csúszott.Az európai börzék emelkedéssel kezdhetik meg a csütörtöki kereskedést a határidős indexek alapján. Ma lát napvilágot az eurózóna júliusi ipari termelési adata, míg délután az USA-ból a heti friss munkanélküliségi segélykérelmek alakulása érkezik majd, mint fontosabb makroadat.
Vágólapra másolva!

Jó formában az S&P 500, gyatra teljesítmény az Apple-től

Az S&P 500 július közepe óta a leghosszabb nyerőszériát állította fel, ugyanis 7 egymást követő napon fejezte be magasabban a kereskedést, mint a megelőző napi zártóérték. A tőzsdemutató 1689 ponton zárt, míg a Dow Jones 0,9 százalékos plusszal 15326 pontnál tért nyugovóra. A jó hangulatot még továbbra is elsősorban a szíriai katonai csapás elmaradása okozza, bár még nem múlt el teljesen az intervenció lehetősége.

Az S&P 500 értéke (pontban)

Forrás: Origo

A Nasdaq kivételével erősödni tudtak az amerikai részvényindexek a szerdai kereskedés nyomán. A Nasdaq-ot az Apple gyatra teljesítménye húzta le, miután a csalódást keltő keddi bemutatóján nem jelentett be nagyobb újdonságot a cég, így több elemzői is rosszabb ajánlással látta el a papírokat. A részvény végül 5,4 százalékos mínuszban fejezte be a szerdát.

Az Apple árfolyama (Nasdaq)

Forrás: Origo

Forrás: Origo

Az S&P szektorai közül az energia állt az élre, amit segített, hogy három csökkenő napot követően emelkedni tudott az olajár, míg a techszektort az Apple küldte az alulteljesítők sorába.

Forrás: Origo

45 dollár felett zárt a Facebook árfolyama, amivel a 2012 májusi tőzsdei bevezetése óta a legmagasabb árfolyamát érte el a technológiai cég. A kereskedés utáni órákban az emelkedés folytatódott, 45,2 dollárnál is járt már a papír, így ma akár újabb történelmi csúcsot is dönthet.

A Facebook árfolyama (Nasdaq)

Forrás: Origo

5 milliárd dollár értékben tervez saját részvény visszavásárlást a Qualcomm technológiai cég, amivel a befektetők felé szeretnének visszajuttatni valamennyit a jelentős, 30 milliárdos készpénzállományukból. A cég már régóta a befektetők célkeresztjében volt a magas készpénzmennyisége miatt.

Visszahátrál Japán

Ázsiában visszafogott pluszok uralkodnak, bár a sanghaji index már fél százalék felett erősödik, míg Japánban a Nikkei 0,3 százalékos mínuszban van a csütrötöki kereskedés során.

Forrás: Origo

Az emelkedő parketteket elsősorban az energiacégek részvényárfolyamainak erősödése hajtja, ugyanis az olajár három egymást követő napi csökkenése után kissé felfelé vette az irányt. A PetroChina részvényei Hongkongban emelkedni tudnak, ellenben a sanghaji parketten mínuszban tartózkodik az árfolyam.

A BYD Co. részvényei 4 százalék körüli emelkedésben vannak a hongkongi börzén, miután a Dow Jones hírügynökség lehozott egy riportot, amiben arról van szó, hogy a cég képes lehet nagyteljesítményű elektormos versenyautót is gyártani. Az autók mellett többek között napelemeket is gyártó cégben a milliárdos Warren Buffett is tulajdonos.

A japán Nikkei ma már nem tud emelkedni amiben több tényező is szerepet játszik. Először is a jen újra erősödni kezdett, és a dollárral szembeni árfolyama egészen 99,5-ig jött le a 100-as szint környékéről.

USD/JPY árfolyam

Forrás: Origo

A Mitsubitshi Motors több mint 7 százalékos zuhanásban van, azok után, hogy a Nikkei gazdasági újság arról számolt be, hogy nyilvános részvénykibocsátásra készül a társaság, és a Sharp is hasonló okok miatt kapcsolt esésbe, az árfolyam 6 százalék feletti mínuszban van, a Yomiuri Shimbun cikkében írtakra. Az új részvények kibocsátása azért nem szokott tetszeni a befektetőknek, mert a pénzügyi tankönyvek szerint ezzel a régi tulajdonosoktól érték vándorol át az új tulajdonosok felé, azzal hogy hígul a részvényesi összetétel.

A kiskereskedelmi szektor papírjai is elég rosszul teljesítenek a tokiói parketten, mert csütörtökön korábban olyan hírek jelentek meg, hogy a miniszterelnök a forgalmi adó megemelése mellett döntött, habár később hivatalosan cáfolták ezt az értesülést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!