A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Nem pihennek a befektetők Ázsiában, folytatódik a hétfőn kezdett menetelés a tőzsdéken. Az élen a tokiói börze áll, amit még mindig az olimpiai hatás tart lendületben, ugyanis az építőipari cégek árfolyama nagy szárnyalásba kezdett a kereslet felfutásával kapocslatos várakozásokra. De Kínában sem párolgott el a jó hangulat, mivel ma is a vártál kedvezőbb makroadatok láttak napvilágot, feljebb segítve a tőzsdeindexeket is.Hétfőn Amerikában a vevőké volt a főszerep, amit délután az is segített, hogy enyhültek a Szíriával kapcsolatos feszültségek, mivel Obama úgy nyilatkozott tegnap az amerikai televízióknak, hogy lehetséges a csapás elkerülése is. Hivatalos döntés várhatóan szerdán lesz az ügyben, de előtte még ma beszédet tart az amerikai elnök a közel-keleti helyzetről. Ma fontos makroadat nem érkezik az USA-ból.A határidős indexek pluszos nyitást jósolnak az európai piacokra is a jó amerikai és ázsiai hangulatot követően.
Vágólapra másolva!

Tovább tart a lendület Ázsiában

Az ázsiai tőzsdék folytatják tegnap kezdett erősödésüket, amit részben segít az is, hogy a Szíriával kapcsolatos feszültségek enyhültek, miután Oroszország úgy nyilatkozott, hogy a vegyi fegyvereket nemzetközi ellenőrzés alá kellene vonni, amit Szíria is üdvözölt.

Az élen a japán tőzsde áll, a Nikkei menetelését még mindig az olimpiai szikra fűti, ugyanis a keddi kereskedésben is az építőipari cégek állnak kifejezetten jól, ugyanis fokozottak a várakozások, hogy a világesemény fokozott keresletet támaszt majd. Mai teljesítményével a tokiói index az augusztus eleji szintekig kapaszkodott vissza.

A Nikkei értéke (pontban)

Forrás: Origo

Ellenben a tegnap több mint 2 milliárd dolláros bevásárlást végrehajtó Suntory élelmiszeripari cég lemaradó, lehet hogy a befektetők nem gondolják úgy, hogy a GlaxoSmithKline-tól megvásárolt márkák annyira értékesek volnának. A japán jen pedig a 100-as szint közelében mozgolódik a dollárral szemben.

Kínát újra a vártnál jobb makroadatok segítik felfelé, ugyanis az augusztusi ipari kibocsátás kedvezőbben alakult a prognosztizáltnál. A kiskereskedelmi eladások is kedvezőbben alakultak, bár igaz, hogy csak minimálisan. Bár a tegnapi nagy ralit a sanghaji index már "csak" 0,6 százalékos plusszal toldja meg. Hétfőn még a jó export adatok és inflációs számok adtak lendületet a hétnek.

Forrás: Origo

Jól kezdték a hetet Amerikában

Hétfőn kifejezetten jó hangulat uralkodott az amerikai tőzsdéken, 1 százalékhoz közeli pluszok rajzolódtak ki zárásra. A Dow Jones 166 pontot tett hozzá értékéhez, ezzel pedig újra a 15 ezres határ fölé ért, míg az S&P 500 kereken 1 százalékkal került feljebb.

Forrás: Origo

A tegnapi jó kínai és japán makroadatok mellett az is segített a New York-i börzéken, hogy az orosz külügyminiszter azt javasolta, vonják nemzetközi ellenőrzés alá a vegyi fegyvereket Szíriában, amivel talán elkerülhető lenne a katonai beavatkozás.

A Dow Jones értéke (pontban)

Forrás: Origo

A Kongresszus mellett a Szenátus is szavazni fog a szíriai csapásról szerdán, bár egy esetleges elutasító szavazás esetén is meg lehetne indítani a támadást, Obama elnök tegnapi interjújában már úgy fogalmazott, hogy lehetséges a csapás elkerülése is. Az elnök ma is tart egy beszédet Szíriával kapcsolatban.

Az Apple 1,6 százalékos emelkedéssel készült a mai új készülék bemutatóra, amivel a részvényárfolyam újra 500 dollár fölé került. A Delta Air Lines (9,4 százalékkal) pedig rakétaként lőtt ki arra a hírre, hogy részvényei bekerülnek az S&P 500 indexkosárba.

Az Apple árfolyama (Nasdaq)

Forrás: Origo

Nem harcol tovább a Dell felvásárlása, és tőzsdéről történő kivezetése ellen a számítógépgyártó egyik legnagyobb tulajdonosa, Carl Icahn. Ezzel egy hónapok óta húzódó felvásárlási csata zárulhat le a héten a milliárdos aktivista, és a Dell alapítója között. Így vélhetően Michael Dellnek meglesz a kellő többsége a felvásárlás megvalósításához, ami miatt a cég tőzsdei pályafutása is hamarosan véget érhet.

A Bank of America ismét 2100 dolgozójától válik meg, valamint 16 irodát zár be a következő hónap végéig, mert a várható kamatemelések miatt a jelzáloghitelek iránti kereslet csökkenését valószínűsíthetik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!