Zuhan az Apple

Vágólapra másolva!
4 százalék feletti esést mutat az Apple árfolyama a nyitás előtti kereskedésben. Úgy tűnik, a kedd esti bejelentéseket, illetve a fontos bejelentések elmaradását nem értékeli túl nagyra a piac. Több fontos bankház is rontotta az Apple-re adott ajánlását.
Vágólapra másolva!

Súlyos eséssel nyithat az Apple az amerikai piacon, a nyitás előtti kereskedésben 4 százalékos eséssel 475 dollár alatt is megfordult az árfolyam, mközben tegnap még 494,6 dolláron zárt a papír. A háttérben természetesen a tegnapi, igen felemás iPhone-bejelentések állnak, aminek nyomán több nagy bankház, köztük a Bank of America, a Credit Suisse és a UBS is semlegesre rontotta korábbi vételi ajánlását a részvényre.

Ahogy ma délelőtti cikkünkben is írtuk, az Apple két fő "ígéretet", vagy legalábbis várakozást nem teljesített: a színes műanyag borítással ellátott iPhone 5C valójában nem az az olcsó iPhone, amit sokan reméltek; a kínai terjeszkedés felé pedig apró lépéseket tett csak a cég, a China Mobile-lal kötendő megállapodásról viszont nem esett szó még a kifejezetten kínai közönségnek szánt eseményen sem.

A leminősítések hátterében valószínűleg az áll, hogy az újnak tűnő (valójában alig változó) termékpaletta, az egyáltalán nem olcsó iPhone 5C és a kínai értékesítés erőteljesebb támogatásának hiánya egyaránt beárnyékolja a növekedési lehetőségeket az Apple számára.

A 480 dollár alatti árfolyam egyúttal azt is jelentheti, hogy a részvény látványosan megtörte a gyors emelkedését, és mivel ahogy előzetes elemzésünkben írtuk, az értékeltsége már nem látványosan alacsonyabb a szektortársakénál, ismét a növekedési aggodalmak kerülhetnek előtérbe. Az újabb pesszimista vélemények megjelenése viszont tovább csökkenti a vételi ajánlások részarányát, ami már így is olyan alacsony szintre esett vissza, mint a 2009 eleji mélypont környékén.

Az Apple árfolyama (dollár)

Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!