A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Jövő év közepéig biztosítva van hazánk deviza finanszírozása

Vágólapra másolva!
Magyarország a novemberi 2 milliárd dolláros kötvénykibocsátása révén biztosította a jövő év közepéig a deviza alapú finanszírozást - mondta el a Napi Gazdaságnak adott interjújában az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgató-helyettese.
Vágólapra másolva!

Interjút adott Borbély László, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgató-helyettese a Napi Gazdaságnak, aminek a főbb pontjai:

  • A novemberi 2 milliárd dolláros kötvénykibocsátás révén biztosítva van Magyarország deviza alapú finanszírozási igénye jövő év első feléig.
  • Az ÁKK akár újabb kötvényeladás mellett is dönthet annak érdekében, hogy a jövő évben lejáró adósságot előre finanszírozza.
  • A GDP arányos államadósság a 2012-es 79,8 százalékról 0,3-0,4 százalékpontot csökkenhet idén, de ez függ a forint alakulásától is.
  • A negyedik negyedévi kibocsátási terv 314,9 milliárd forinttal kevesebb forintállampapír értékesítést tartalmaz, mint amennyi lejár. Az év első felében a jó piaci helyzet miatt jóval a terv felett alakult a nettó kibocsátás.
  • Idén nem nőtt a külföldiek forintállampapír-állomány, hanem 150 milliárd forinttal csökkent, de a belföldi intézményi és a lakossági növekedett.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!