A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Már megint csúcsdöntés volt Amerikában

Vágólapra másolva!
KIsebb emelkedéssel zárták a hétfői kereskedést az amerikai tőzsdék, annak ellenére, hogy a St. Louis-i Fed elnök úgy fogalmazott, hogy a pénznyomda decemberi mérséklését sem tartja elképzelhetetlennek. Az S&P 500 index újabb csúcsot ütött, míg Ázsiában kisebb mínuszban fejezték be a keddet a vezető részvényindexek.
Vágólapra másolva!

Az S&P 500 index új csúcsra kapaszkodott a hétfői kereskedésben 0,2 százalékos emelkedésével, de a Dow Jones és a Nasdaq is a pozitív tartományban zárt a makroadatoktól mentes napon.

Tegnap a Fed St. Louis-i elnöke, James Bullard nyilatkozott úgy, hogy a javuló munkaerőpiaci adatok miatt hamarosan elkezdődhet a kötvényvásárlási program visszafogása, de azt csak kisebb mértékben kezdheti el a jegybank, mivel az infláció túl alacsony szinteken áll. Bullard beszéde után újságírók előtt elmondta, hogy ő már akár a decemberi ülésen is el tudná képzelni a pénzpumpa mérséklését, írja a Bloomberg.

A Bloomberg december hatodikán kérdezett meg elemzőket, mennyire tartják valószínűleg a december 17-18-ai Fed ülésen a pénznyomda mérséklését. Akkor a megkérdezettek 34 százaléka vélte úgy, hogy léphet a Fed, míg novemberben csak 17 százalékuk.

Ázsiában viszont elgyengültek a vezető tőzsdék, habár a mai kínai ipari kibocsátás csak minimálisan maradt el az elemzői várakozásoktól (tény: 10%, várt: 10,1%). A kiskereskedelmi forgalom viszont váratlanul emelkedni tudott 13,7 százalékkal. A kínai vezetők ma kezdték el ülésüket, amin a jövő évi gazdasági intézkedésekről egyeztetnek.

Óriási elmozdulások azonban nincsenek, a sanghaji parkett csak minimálisan mozdult és a hongkongi tőzsde is 0,3 százalékkal haladt lefelé. A japán Nikkei is hasonló mértékű mínuszban van, míg a Sydney-i index pár ponttal került lejjeb. Ausztráliában a QBE Insurance Group viszont nem tudta összeszedni magát tegnapi 22 százalékos mélyrepülése után és ma további közel 10 százalékos esést csapot hozzá hétfői teljesítményéhez.

Ma nem érkeznek fontosabb makroadatok sem Nyugat-EUrópából, sem pedig az USA-ból. A határidős indexek alapján kisebb mínuszban indulhat a kereskedés az európai börzéken.

Az S&P 500 index értéke (pontban) Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!