Megkezdte működését a Huawei európai szervizközpontja Pécsen

Vágólapra másolva!
Megkezdte működését a Huawei Technologies európai szerviz- és visszáruközpontja Pécsen, amely Európából és a környező kontinensekről is ideérkező távközlési berendezéseket és komplett kommunikációs termékeket javítja.
Vágólapra másolva!

Az üzem a nagy technológiai múltú Szilva utcai elektronikai-ipari központjában kezdte meg működését, s a távközlési multinacionális cég stratégiai partnerén, a Flextronicson keresztül üzemelteti.

A Huawei szerviz- és visszáruközpontja része a cég Magyarországon működő, több termelőüzemből, gyárból és logisztikai bázisból álló, Európai Ellátó Központjának, amelyen keresztül Európát, Észak- és Nyugat Afrikát, Oroszországot és a Közel-Kelet térségét látják el távközlési berendezésekkel és komplett, telekommunikációs megoldásokkal, illetve mostantól az innen visszaérkező árut is kezelik.

A szervizközpont összegyűjti, tárolja, javítja, tesztel, és ha szükséges, a legmodernebb környezetkímélő tecnhológiával megsemmisíti az adott termékeket.

A szervizközpont a mostani tesztüzemet követően, 2014 januárjától indul élesben; évente 100 millió dollár értékű árut kezelnek összesen itt - ebből 20 millió dollár értékben újrahasznosítanak - a környezettudatos technológia miatt pedig a széndioxid kibocsátás több ezer tonnával csökken majd a feldolgozás során.

A visszáru központ jelenleg mintegy 50 embernek ad munkát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!