A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A Nyomdánál is vizsgálódik a Versenyhivatal

Vágólapra másolva!
Versenyfelügyelti eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal többek között az ANY Biztonsági Nyomda ellen is. A GVH szerint feltehető, hogy az ANY, a Díjbeszedő Holding és a Díjbeszedő Nyomda befolyásolhatták a pályázati eredményeket nyomdaipari termékek beszerzése kapcsán.
Vágólapra másolva!
  • A GVH szerint feltételezhető, hogy az érintett cégek 2007-től a nyomdaipari termékek beszerzése során befolyásolhatták a pályázati eredményeket, elsősorban a Szerencsjáték Zrt, a KSH, iletve az E.ON beszerzéseire vonatkozóan.
  • Csütörtökön a GVH a cégek székhelyein is helyszíni vizsgálatot tartott.
  • A gyanú szerint a vállalatok megsérthették a versenykorlátozó megállapodások tilalmára vonatkozó rendelkezéseket.
  • Persze az eljárás megindítása még nem jelenti azt, hogy a jogsértés be is következett. A vizsgálat hat hónapig is eltarthat, amit további két alkalommal hat hónappal meghosszabbítható.

A hír negítvan értékelhető a Nyomda számára, habár amíg végleges döntés nincs az ügyben nehéz konkrétumokról beszámolni. Mindenesetre az ANY-nél jelentősek az államhoz kapcsolódó megrendelések, amit a GVH vizsgálat esetleges elmarasztaló ítélete negatívan befolyásolhat. Az ANY árfolyama kisebb mínuszba csúszott a hírek hatására a korábbi néhány forintos pluszokból.

Az ANY Biztonsági Nyomda árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!