A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Újbuda közlekedését másképp alakítaná át a Levegő Munkacsoport

Vágólapra másolva!
Alapos szakmai kritikával illeti a Levegő Munkacsoport a BKK terv egyes XI. kerületi részleteit. Szerintük Felső-Budafok és Kelenhegy rosszul jár, ha úgy szervezik át a buszvonalakat, ahogy a Budapesti Közlekedési Központ azt előirányozta a 4-es metró átadása kapcsán.
Vágólapra másolva!

Ha bírnánk a fárasztó szóvicceket, azt mondanánk, nem a levegőbe beszélnek: a csoport kidolgozta és elküldte a BKK-nak a javaslatát, amely megtekinthető itt. Úgy vélik, hálózatszervezési szempontból erre a területre sikerült a legrosszabb koncepciót kidolgozni. Pedig, így a csoport, a 141-es és 150-es vonaláról ki lehetne terjeszteni a gyorsjáratok hálózatát a budafoki fennsík belsőbb részeire is – akár többletköltség nélkül.

A Levegő Munkacsoport szerint a jelenlegi tervek Őrmezőn a válsághelyzetig terhelnék a lakótelepet, Budaörs pedig összehangolhatatlan járatokból szervezett buszhálózatot kapna. És ott van még a Kelenföldi pályaudvar mint intermodális csomópont: az agglomeráció és a külvárosok vasúti megállóiból nem lesz ütemes, sűrű vasúti szolgáltatás Kelenföldre.

Mint december óta ismeretes, a BKK alaposan átszervezné Budapest buszközlekedését: idén tavasztól közvetlenül tíz fővárosi kerületben, valamint Budaörsön és Törökbálinton mintegy 40 autóbusz-, 4 villamos- és 3 trolivonalon várhatóak változások.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!