A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Van jelentkező a PFC finanszírozására

Matyi Dezső Pécs, 2014. január 8.

A PMFC játékosai edzenek a csapat műfüves edzőpályáján Pécsen 2014. január 8-án. Matyi Dezső klubtulajdonos tavaly december végén jelentette be, hogy a Matias cégcsoport "2014. január 1-től megszünteti a pécsi futball fi
Edzést tart a műfüves pályán a PMFC
Vágólapra másolva!
Méghozzá maga a pécsi önkormányzat.
Vágólapra másolva!
Edzést tart a műfüves pályán a PMFC Forrás: MTI/Sóki Tamás

Jószerivel még meg sem száradt Matyi Dezső bejelentése, Páva Zsolt (Fidesz) polgármester ma bejelentette, hogy az önkormányzat tulajdonában álló Pécsi Sport Nonprofit Zrt. hétfőn vételi ajánlatot tesz Matyi tulajdonrészének megvásárlására a PMFC-t működtető társaságban.

Páva Zsolt elmondta, a pécsi önkormányzat mint kisebbségi tulajdonos százszázalékos tulajdonú társaságán keresztül kíván élni elővásárlási jogával, mert nem látják a csapatot működtető társaságban, a PMFC Sport Kft-ben a kibontakozás, a klub további sikeres üzemeltetésének lehetőségét.

Matyi Dezső 2007-ben lett többségi tulajdonosa az akkor még NBII-ben küzdő PMFC-t működtető Sorvezető Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-nek. A csapat a 2010-2011-es évadban verekedte vissza magát az élvonalba. Tavaly december 27-én Matyi Dezső soronkívüli sajtótájékoztatót tartott, és bejelentette, hogy január 1-jétől az Alexandra cégcsoporton belül működő Matias Borászat nem finanszírozza tovább a pécsi labdarúgást. A sajtótájékoztatón azzal indokolta saját bevallása szerint kimondottan fájdalmas döntését, hogy „a Széchenyi Bank hazudott”, ezzel „meghiúsította az együttműködést”. Ha érdekel mindez videón, itt megnézheted.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!