A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNUngvári Attila
10:20CselgáncsAbylaikhan Zhubanazar-Attila Ungvari
HUNÖzbas Szofi
11:10CselgáncsRenata Zachova-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Beszakadt Japán

Vágólapra másolva!
Nem hogy nem enyhül, hanem egyre inkább fokozódik az eladói nyomás a nemzetközi piacokon. A tegnapi amerikai nagy esés után ma méretes zakót láthattnuk Ázsiában.
Vágólapra másolva!

A Nikkei 4,2 százalékkal esett végül vissza, amiben a rendkívül gyenge nemzetközi hangulat mellett az erősödő jen is hátráltatta a japán vállalatokat. Ugyanakkor valamennyi fontosabb ázsiai tőzsde csúnyán lefordult a korábbi szintekről, még az egyik legjobb formában lévő ausztrál tőzsdeindex is 1,5 százalékot esett.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A minipánik pedig tegnap az amerikai piacokon már egyre tekintélyesebb méreteket öltött, az S&P 500 ismét 2 százalék feletti esésben zárt, míg a Dow Jones több mint 300 pontot szakadt. Előbbi már 1740, míg utóbbi 15 350 pont közelében ingadozik, jó pár százalékkal december végi csúcsaik alatt.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A tegnapi mélyrepülésben a vártnál gyengébb ISM feldolgozóipari adatoknak is szerepe lehet, csak 51,3 pontot ért el a mutató, szemben az 56 pontos várakozásokkal, és az 57 pontos decemberi értékkel. A befektetők ma sem maradnak makroadatok nélkül, délután 4-kor érkezik majd a decemberi gyáripari megrendelések alakulása, ami ha elmarad a várakozásoktól, akkor szintén jó lehetőséget kínálhat majd a további korrekcióra.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A gyorsjelentési szezon azonban a gyenge piaci hangulat ellenére is pörög majd, piacnyitás előtt teszi majd közzé negyedéves számait a Michael Kors, piaczárás után pedig jelent többek között a Gilead Sciences is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!