A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Rossz hírek jöttek Ázsiából

Vágólapra másolva!
Gyenge makroadatok és hírek érkeztek ma Ázsiából, amire a piacok sem reagáltak kitörő optimizmussal.
Vágólapra másolva!

Az ázsiai kereskedés legfontosabb makroadatai, döntései:

  • A kínai ipari termelés csak 8,6 százalékkal nőtt a január-február időszakban az előző évhez képest. Az elemzők 9,5 százalékos növekedésre számítottak.
  • A január-februárra vonatkozó kiskereskedelmi forgalmi adat szintén gyengébb lett a vártnál, éves alapon csak 11,8 százalékos volt a növekedés, miközben az elemzők 13,5 százalékot vártak.
  • Kamatot emelt Új-Zéland, a jegybank 2,5 százalékról 2,75 százalékra emelte az irányadó rátát. Ezzel újabb jegybank döntött az emelés mellett.
  • A koreai jegybank ugyanakkor nem módosított, és 2,5 százalékon hagyta az alapkamatot, ahogyan azt az elemzők is várták.

A gyenge kínai számok ugyanakkor sok elemző szerint annyira nem számítanak rossznak, sokkal rosszabbak is lehettek volna, mondta el Peter Esho, az Invast Securities elemzője a Bloombergnek. Talán valamelyest ezzel is magyarázható, hogy az ázsiai piacokon ma reggel inkább a vegyes teljesít jellemző az esések helyett. A Shanghai Composite 0,8 százalékot erősödött, miközben a hongkongi index 0,5 százalékos mínuszt halmozott fel. A Nikkei szintén rosszul szerepelt 0,1 százalékos mínuszával, míg az ausztrál és dél-koreai tőzsde minimális pluszokat mutat.

Az amerikai piacokon tegnap szintén vegyes teljesítményt lehetett látni, miután a Dow Jones végül nem tudott emelkedni, szemben a lényegében stagnálást mutató S&P 500 0,03 százalékos emelkedésével, valamint a Nasdaq 0,4 százalékos erősödésével. A szektorok közül főleg a közműcégek szerepeltek jól, miután átlagosan 1,3 százalékkal emelkedett az árfolyamuk, ezzel szemben az ipari és távközlési cégeknek már nem ment annyira jól.

Fontosabb makroadat tegnap nem érkezett Amerikából, ma azonban fél2-től a kiskereskedelmi forgalom alakulásáról érkeznek fontos adatok, ami a befektetők számára is kiemelt jelentőséggel bírhat. Az európai határidős indexek 0,3-0,4 százalékos pluszokat vetítenek előre a nyitásra.

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!