A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A Red Bull Forma-1-es csapatának tanácsadója, Dr. Helmut Marko tiszta vizet öntött a pohárba azzal kapcsolatban, hogy eltiltották a háromszoros világbajnok Max Verstappent a késő esti szimulátorversenyzéstől.

A címvédő holland pilótát rengeteg kritika érte az utóbbi időben amiatt, hogy túl sok időt tölt a szimulátor előtt. A Magyar Nagydíjat megelőző éjjelen például még 3 órakor is egy szimulátorversenyen rótta a virtuális köröket a spái pályán. Persze, nem ez volt az egyetlen alkalom, amikor Verstappen a futam előtti éjszaka inkább játszott pihenés helyett, ugyanis Imolában is hasonlóan cselekedett, annyi különbséggel, hogy akkor győzni tudott másnap.

Mégis éjszakázhat Verstappen

Verstappen szimulátorozása kapcsán volt némi félreértés a Red Bullnál. Miközben Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója azt mondta, megállapodtak a holland pilótával arról, hogy nem lesz több éjjeli szimulátorozás, a címvédő a Belga Nagydíj előtt ezt határozottan tagadta, és őrjöngve kijelentette, hogy neki aztán ne mondja meg senki, hogy mit csináljon a szabadidejében. A 81 éves szakember a nyári szünet előtti utolsó hétvége után a német Sky Sportsnak adott interjújában tisztázta a helyzetet.

Verstappen továbbra is éjszakázhat, Helmut Marko tagadta, hogy a Red Bull eltiltotta volna a hollandot
Fotó: AFP 

"Imolában is hasonlóan későn feküdt le, de megnyerte a versenyt. Ha ötödikként ér célba, akkor el kell kerülni az ilyen dolgokat. 

Ez a szimulátorversenyzés az egyik legfőbb hobbija, és előre nem is lehetett tudni, hogy ekkor fog menni a versenyen, csak menet közben jött. De megegyeztünk, hogy nem fogja ezt csinálni a jövőben már éjfél után, annak ellenére, hogy teljesen más az életritmusa"

 – mondta Marko. 

Arra a kérdésre, miszerint a háromszoros világbajnokot eltiltották-e a szimulátorozástól, Marko mosolyogva azt felelte: "Ez egy nagyon erős ajánlás" – fogalmazott az osztrák, jelezvén, hogy azért nem egy túl szigorú tiltásról van szó.

A világbajnoki idény a nyári szünetet követően az augusztus 25-i Holland Nagydíjjal folytatódik. 

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!