A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Óvatosan kezdett a magyar tőzsde

Vágólapra másolva!
Alacsony forgalom mellett kezdődött meg a kereskedés ma a magyar tőzsdén, a BUX pedig a nyugat-európai piacoknak megfelelően 0,3 százalékos mínusszal startolt.
Vágólapra másolva!
  • Az OTP és a Richter ebben a leginkább felelős, 0,7-0,8 százalékos mínuszokkal állnak nyitás után.
  • A Mol és a Magyar Telekom ugyanakkor minimális emelkedést mutat, ezzel pont a tegnapi helyzet fordítottja látható.
  • A forgalom ugyanakkor meglehetősen alacsony, még az OTP esetében sem sikerült elérni a 100 millió forintot.
  • 200 ezer euróval nagyobb profitot vár 2014-re a Graphisoft Park, a korábbi 1,9 millió euró helyett 2,1 milliós nettó nyereséggel számol a menedzsment. Az árbevételre vonatkozó várakozásokat 8,1 millió euróról 8,3 millióra növelte a cég. A társaság szerint a kihasználtság a jelenlegi 80 százalékról 90 százalékra nőhet 2014 végére.
  • A nyugat-európai piacokon pedig ehhez hasonló kép látható, a vezető benchmarkok kisebb mínuszban járnak, amiben az Irakkal kapcsolatos feszültségeknek is szerepe lehet.
  • Májusban a vártnak megfelelően 0,9 százalékos volt az infláció Németországban éves alapon. Az adat nem okozott nagy kilengést az euró árfolyamában, mely 1,357 körül mozog a dollárral szemben reggel.
  • Mark Carney brit jegybankelnök közben jelezte, hogy a piac által vártnál korábban kezdhetnek kamatemelésbe. Carney aggodalmát fejezte ki az elszaladó lakáspiaci jelzáloghitelezéssel kapcsolatban, és a kamatemeléssel egy lakáspiaci buborék kialakulását kívánják megelőzni. A hírre erősödni kezdett a font, és 1,7 közelébe szaladt fel a dollárral szembeni árfolyama.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!