A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Díjazzák a munkahelyi stresszkezelést

Vágólapra másolva!
A munkahelyi stresszt jól kezelő vállalatok számára írt ki pályázatot az EU munkaügyi ügynöksége, az EU-OSHA. Pályázni valós esettanulmányokkal lehet, a díjakat jövő tavasszal osztják ki.
Vágólapra másolva!

A munkahelyi stressz az egyik legfontosabb - és gyakran látványosan alulértékelt - egészségügyi kockázat, amellyel a vállalatoknak nemcsak kötelességből, de jól felfogott érdekből is foglalkozniuk kell.

Az EU-OSHA adatai szerint minden, az egészség megőrzésébe fektetett euró közel 3-5 eurós megtérülést eredményez akkor is, ha kizárólag a betegszabadságokhoz kapcsolódó költségeket tekintjük.

A következő években pedig a hosszú távú egészségmegőrzésnek azért is nagy jelentősége lesz, mert az európai aktív népesség rohamos ütemben válik egyre idősebbé: 2010 és 2030 között majdnem 10 millió fővel fog növekedni az idősebb, 55–64 éves korcsoport aránya az aktív korú népességen belül, miközben az összes többi korcsoport csökkenő tendenciát mutat.

A munkával összefüggő stressz csökkentése érdekében indult az EU-OSHA Egészséges munkahelyek – Kezeljük a stresszt!” kampánya, amelyre a stressz csökkentése terén jó példával élen járó vállalkozások jelentkezését várják.

Az Európai Helyes Gyakorlat Díjra érkezett nevezéseket a nemzeti fókuszpontok és az Európai Munkavédelmi Ügynökség két lépésben értékelik. Egy országos forduló után a tovább juttatott pályamunkákat nemzetközi zsűri bírálja majd el.

A díjkiosztó rendezvényt 2015 áprilisában tartják, Lettországban.

A díjra pályázhat minden olyan vállalat, mely akár a legegyszerűbb, de annál kreatívabb technikákat alkalmazza annak érdekében, hogy a munkavállalók jól érezzék magukat munkahelyükön.

Jó gyakorlat lehet akár egy céges családi nap megszervezése, a születés- és névnapok közös ünneplése; közös sportolás, irodai masszázs biztosítása, az új munkatársak aktív integrálása vagy akár az idősebb munkavállalók részmunkaidős foglalkoztatásának kialakítása is.

A pályázat keretét adó kampányról itt olvashatsz többet, magáról a pályázatról itt találhatsz információt, a nevezéshez pedig gpa@healthy-workplaces.eu e-mail címre kell levelet írni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!