A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Most kell Kínában befektetni?

Vágólapra másolva!
Két hete hívtuk fel az Investor Trader ügyfelek figyelmét a kínai részvények alulértékeltségére és vonzó technikai képére, azóta a Hang Seng China Enterprises (HSCEI) index 8 százalékot emelkedett, elérve a kezdetekben megjelölt célszintet. Ilyen rövid idő alatt ez tekintélyes hozamnak számít, és mivel továbbra is hiszünk a kínai befektetések jó teljesítményében, a rövid távon már érő korrekciókat is inkább vásárlásokra lehet érdemes kihasználni.
Vágólapra másolva!

Szinte töretlenül emelkedett 7 százalékot a HSCEI index, mióta két héttel ezelőtt vételi ötletet fogalmaztunk meg a kínai részvényekre. A jó teljesítménynek két oka lehet: egyrészt a kínai részvények világviszonylatban olcsónak számítanak, miközben az ország vezetése a gazdasági teljesítményt támogató lépéseket tett az elmúlt hónapokban. Bár a nagy emelkedést követően rövid távon kisebb korrekcióra is sor kerülhet, megfelelő kockázatkezelés mellett ezeket még mindig érdemes lehet a kínai befektetések növelésére felhasználni.

Forrás: Investor.hu

Még mindig vonzó

Egy emelkedő háromszög formációt hagyott maga mögött a HSCEI index, ami egy igen kedvező technikai képnek számít. Azóta meg is érkezett a tankönyvi példa szerinti emelkedés, amit az MACD indikátor vételi jelzése is segített. Az emelkedést az 50 napos mozgóátlag alulról kíséri felfele, egyfajta támaszt adva az indexnek.

A HSCEI index napi grafikonja Forrás: Amibroker, Investor.hu

Az RSI indikátor viszont már a túlvettnek számító zónában mozog, az elmúlt hónapokban a 70 feletti RSI többször is visszafordította az indexet. Rövid távon tehát, akár kisebb korrekcióra is sor kerülhet, már csak azért is, mert az index mostanra erős ellenállásokhoz érkezett. A három éve tartó csökkenő trendvonalba korábban már többször beletört az index bicskája, nagy kérdés, hogy azt most képes lesz-e egy nekifutásra áttörni.

A HSCEI index heti alakulása Forrás: Amibroker, Investor.hu

Egyelőre egyébként úgy tűnik, hogy sikerrel veszi az index az akadályt, ami már csak azért is jó hír, mert a kínai piac így maga mögött hagyhatna egy hosszú ideje tartó rossz szériát. Az árfolyammozgások üzenete egyértelmű: érdemes kínai befektetésekben gondolkozni.

Nagyon olcsók a részvények

A kínai gazdaság stimulálását célzó intézkedések egyre inkább éreztetik hatásukat, legalábbis az elmúlt hetek makroadatai alapján ezt a következtetést vonhatjuk le. Az HSBC feldolgozóipari beszerzési menedzserindexe 18 hónapos csúcsra emelkedett, a gazdasági aktivitás javulását jelző 52 pontos magasságba, ami a piaci várakozásokhoz képest igen pozitív meglepetésnek számít.

A gazdasági folyamatok javulása ráadásul a részvénypiaci árazásban egyelőre még nem tükröződik. A HSCEI index jelenleg 7,7-es előretekintő P/E rátával forog, miközben a makroadatok javulása láttán akár 8,5-9-es szint is indokolható lenne. A jelenlegi eredményvárakozások helyességét feltételezve ez akár 12 800-13 540 pontos indexértéket is indokolttá tehetne.

Forrás: Investor.hu

Márpedig az eredményvárakozások az első félév mélyrepülése után már emelkednek. Az elmúlt kilenc év tapasztalata egyébként az, hogy az elemzők év elején inkább optimisták, így a várakozások a nyári hónapokig csökkennek (átlagban 1%-kal), ezt követően viszont az év második felében jellemzően már emelkednek (átlagban 2,6%-kal).

Forrás: Investor.hu

Az értékeltségek és növekedési kilátások alapján tehát a kínai részvények továbbra is meglehetősen alulértékeltnek tűnnek. A kínai HSCEI index még 9 körüli P/E rátát feltételezve is az egyik legolcsóbb piacnak számítana a feltörekvő piaci univerzumban.

Forrás: Investor.hu

A kínai részvények értékeltségében mutatkozó diszkont részben indokolt az ingatlanpiaci és hitelpiaci túlfűtöttség fényében. Bár a kínai vezetés kis lépésekkel próbálja hűteni a kedélyeket (2007 óta először engedélyeztek jelzálogfedezetű értékpapír kibocsátást), a megindított reformfolyamat rövid távon még fel-fellobbanó félelmekhez vezethet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!