Vágólapra másolva!
Tovább szakadt ma is az olajár, miután az OPEC-ülésen nem határoztak a kitermelés csökkentéséről, az árak stabilizálásának céljából. Mivel Hálaadás miatt zárva van az amerikai tőzsde, ez mozgatta az európai parketteket.
Vágólapra másolva!
  • Brutálisat zuhant ma az olaj ára, miután az OPEC-ülésen nem határoztak a kitermelés csökkentéséről. Ez pedig azt jelenti, hogy a WTI és a Brent is 4,6 százalékos zuhanásban van a csütörtöki kereskedésben. Ezzel előbbi 70 dollár közelében, utóbbi pedig 74 dollárnál van.
  • Nem véletlen, hogy az olajipari cégek óriási zuhanásban vannak, a legnagyobb cégek 2-10 százalékkal esnek.
  • Persze van olyan iparág, aminek kifejezetten jó az olcsó olaj, ilyenek például a légitársaságok, amik nem véletlenül lőttek ki. Az Air France-KLM, a Lufthansa, az IAG, a Ryanair és az easyJet 2,7-5,6 százalékkal szárnyalnak felfelé.
  • Összességében nincs rossz hangulat a piacokon, a vezető részvényindexek pluszban állnak, egyedüóli kivétel a londoni FTSE100, amely 0,2 százalékkal csökken, mivel az energiaipari cégek jelentős súlyt képviselnek az indexben.
  • Itthon nem volt nagy mozgás, és még a tegnapi gyászos forgalmat is sikerült alúlmúlni (az akkori 2,1 milliárd is már több mint 2 éves mélypontot jelentett),1,9 milliárd forinttal.
  • A blue-chipek mindegyike mínuszban fejezte be a napot, a Mol az óriásit zuhanó olajár ellenére csak 0,7 százalékos mínuszban zárt, míg a többi nagypapír ennél kisebb csökkenést hozott össze. Ezzel a BUX 0,4 százalékkal lejjebb fejezte be a csütörtöki kereskedést.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!