Vágólapra másolva!
Egyelőre nincs nagy mozgás az európai tőzsdéken, és az amerikai szünnap után nme is nagyon várható hatalmas forgalom. Itthon a Mol kisebb mínuszban van, míg a többi nagypapír egyelőre pluszban mozog.
Vágólapra másolva!

Emelkedéssel indították a napot az európai részvényindexek, miután tegnap a német DAX index kivételével a negatív tartományban zártak. Az amerikai szünnap miatt alacsonyabb forgalomra lehet számítani ma Európában. Makroadat fronton a német munkanélküliségi ráta lehet érdekes 10 óra körül.

Itthon egyelőre nincs nagy mozgás, a Mol mínuszban van, míg a többi blue-chip a pozitív tartománybna mozog. A forint kissé erősödik a reggeli órákban, de még mindig 306,5 fölött tartózkodik.

Minimális emelkedéssel fejezte be a szerdai kereskedést Hálaadás előtt az S&P500 és a Dow Jones. Előbbi negyvenhetedik, míg utóbbi harmincadik csúcsdöntését könyvelhette el idén. A Nasdaq tőzsdeindex pedig 0,6 százalékot emelkedett. Ugyanakkor a forgalom meglehetősen alacsony volt. Az amerikai tőzsdék ma zárva tartanak, míg pénteken rövidített kereskedés lesz majd.

Vegyes képet mutatnak a vezető részvényindexek, a japán tőzsde 0,8 százalékkal, míg a hongkongi 0,3 százalékkal csökken. Ellenben a Shanghai Composite közel egy százalékkal emelkedik, míg a dél-koreai és az ausztrál parkett minimális pluszban fejezte be a napot.

Céges hírek:

A Samsung (Szöul) bejelentette, hogy 2 milliárd dollár értékben részvény visszavásárlási programot hirdet, hét év után az elsőt. A hírekre a Samsung árfolyama 5,25 százalékot ugrott.

1,6 százalékos pluszban zárt a Time Warner (NYSE), miután a cég bejelentette, hogy megegyezett a Tencent Holdings-szal, hogy az elérhetővé teszi az HBO szolgáltatását online videószolgáltató hálózatán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!