Új csúcson a forint

Vágólapra másolva!
Mario Draghi EKB-elnök délelőtti szavainak nagyban köszönhetően új öthavi csúcsra erősödött a forint az euróval szemben. A magyar devizát a kedvező befektetői hangulat is segíti. 
Vágólapra másolva!
  • Továbbra is jó formában van a forint, mely délelőtt új öthavi csúcsot ütött az euróval szemben. Az árfolyam délelőtt 304,2-ig ereszkedett le, ahol legutóbb júniusban járt.
  • A forintot nagy részben a kedvező nemzetközi piaci hangulat segíti. Az európai tőzsdéken a pluszok dominálnak, és a kereskedés meglehetősen csendesen telik fontos makroadatok hiányában. Amerikában is folytatódott a csúcsdöntés, ráadásul Ázsiában is emelkedéseket lehetett láni.
  • Ezen túl Mario Draghi délelőtti szavai is segítik a forintot. Az EKB-elnöke szerint az eurózóna gazdasága várhatóan stagnáló állapotban marad rövid- és középtávon, ami a jegybank további monetáris lazítására vonatkozó spekulációkat erősíthetik. Draghi elmondta, hogy készek további növelni eszközvásárlási-programjukat az inflációs célok elérése érdekében, ha az infláció továbbra is "nyomott" marad.
  • Draghi szavaira általános eurógyengülés bontakozott ki, és a feltörekvő piaci devizák szinte kivétel erősödni tudnak az euróval szemben. A forint pedig ebből az erősödési hullámból tud profitálni.
Forrás: Investor.hu
  • Draghi szavaira az EURUSD árfolyamát is megrántották, és 1,255-ről egészen 1,246-ig ereszkedett le a jegyzés.
  • Az, hogy a forint elsősorban az euró gyengülésének-dollár erősödésének köszönheti az új öthavi csúcsokat, az jól látható abból, hogy eközben az USDHUF árfolyama 244,1-ig szaladt fel a reggeli 242,5 körüli szintekről.
  • A forint ezzel sikeresen áttörte a 305-ös ellenállását, és került új öthavi csúcsra. Ha folytatni tudná erősödését, a legközelebbi megállót a 302-es szint jelenthetné a számára.
Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Ha kiváncsi arra, hogy profi szakemberek mit gondolnak a forint sorsáról, jöjjön el a következő befektetési klubunkra, ahol ilyen és ehhez hasonló témákról is szó lesz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!