Daganatos betegeket tévesztettek meg

öregség, nyugdíj
Szolnok, 2014. január 24. Cser Gábor nyugdíjast (b) készíti elő vizsgálatra Izsold Zsolt betegkísérő a szolnoki Hetényi Géza Kórház diagnosztikai központjának új, 64 detektorsoros CT-berendezése mellett 2014. január 24-én. A korábbi, tizennyolc éves készüléket leváltó új, a szív és az érrendszer vizsgálatára is alkalmas komputertomográffal naponta hatvan-hatvanöt vizsgálatot tudnak elvégezni. A központra mintegy négy-ötszázezer beteg kiszolgálása jut a régióban. MTI Fotó: Mészáros János
Vágólapra másolva!
Az Impulser-Trade Kft. azt állította hőkamerájáról, hogy korai stádiumban rákos elváltozásokat felismer.
Vágólapra másolva!

Betegeket tévesztett meg az Impulser-Trade Kft. A cég a FLIR A310 hőkamerájáról azt állította, hogy a szív- és érrendszeri, vérkeringési problémák mellett egyes daganatos betegségeket is korai stádiumban felismer. A Gazdasági Versenyhivatal 100 millió forintos bírságot rótt ki a kft.-re.

Betegeket tévesztettek meg egy hőkamerás vizsgálat során Forrás: MTI/Mészáros János


Az Impulser 2013 második felében a honlapján, sajtóhirdetésekben, szórólapokon, direkt marketing levelekben, hírlevelekben, termékbemutatókon azt állította, hogy a FLIR A310 hőkamera alkalmas betegségek diagnosztizálására. Többek között azt írták: „Ezzel a fájdalommentes eljárással a szív- és érrendszeri, vérkeringési problémák mellett egyes daganatos betegségek is korai stádiumban felismerhetők. Jöjjön el, ez életet menthet!” A GVH szerint a FLIR A310 termék nem orvostechnikai eszköz, így annak diagnosztikai funkció az egészségügyi törvényben meghatározottak szerint nem tulajdonítható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!