Vágólapra másolva!
A kezdeti lendület nem tartott ki nap végéig a magyar tőzsdén, a Richter gyakorlatilag letörölte tegnapi emelkedését, és a Mol-OTP páros is egy százalék feletti mínuszt szedett össze, ezzel pedig a BUX index egy százalék felett esett. 
Vágólapra másolva!
  • Tegnap nagyot ralizott a hazai tőzsde, míg ma ezt korrigálva 1,4 százalékos mínuszban fejezte be a napot a BUX. A Richter 3,2 százalékot esett, amivel gyakorlatilag letörölte tegnap felépítette hasonló mértékű pluszát, és 3728 forinton zárt.
  • Az OTP árfolyama 1,1 százalékkal csökkent (4050 forint), amivel valamelyest korrigálta tegnapi 5 százalék feletti emelkedését. A Mol is 1,2 százalékos mínuszban fejezte be a napot (11 805 forint), egyedül a Magyar Telekom vitézkedett 0,9 százalékos pluszt összeszedve (349 forint).
  • Az OTP-re az is nehezéket rakhatott ma, hogy benyújtották a fair bankokról szóló törvényt, ami január 1-vel lépne életbe, és korlátozná a bankok által alkalmazott hitelkamatok nagyságát.
  • Beszakadt a BTel árfolyama, a telekompapír 14,4 százalékot zuhant és 125 forinton fejezte be a napot. Ez komoly zuhanás a múlt hét eleji, tőkemelési bejelentést követő 150 forintos árfolyamhoz képest.
  • A 307,5-ös szint környékén mozog a forint euróval szembeni árfolyama a tegnapi erősödés után. Ma nagy elmozdulást nem mutatott az EURHUF árfolyama, míg a dollárral szembeni jegyzések 247,5 körül ingadoznak.
  • Európában csendesen telik a kereskedés, 0,2-0,8 százalékos pluszokat látni, egyedül az olasz parkett lemaradó minimális mínuszával.
  • Az USA-ban is halvány pluszok uralkodnak, nagy mozgás itt sincs makroadat és fontosabb céges gyorsjelentések hiányában.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!