Gisele Bündchen ezt benézte

Szexisek, híresek és gyönyörűek: 4 Chanel-arc a 2000-es évekből, Gisele Bündchen
Vágólapra másolva!
2007 augusztusában Gisele Bündchen, illetve az ügynöke úgy döntött, hogy ezentúl euróban kéri majd fizetését, mert akkor a dollár folyamatosan gyengült az euróval szemben. Ha ma is ehhez ragaszkodik, akkor viszont már fájhat a feje, mivel azóta eléggé megfordult a széljárás.
Vágólapra másolva!

2007 augusztusában teljesen jó döntésnek tűnt, hogy a folyamatosan gyengülő dollár miatt inkább az akkor nagy erőt mutató euróban kérje valaki a fizetését. Így tett Gisele Bündchen is, méghozzá testvére és egyben menedzsere nyomására. Akkor úgy nyilatkozott Patricia Bündchen, hogy a gázsit mostantól euróban kérik, mert nem tudják mi lesz a dollárral.

A dollárral az lett, hogy még 2008 nyaráig tovább gyengült, az EURUSD árfolyama elérte az 1,60-as szintet is, innen azonban trendszerűen, nagyobb kilengések közepette persze, de erősödésnek indult. Főleg tavaly nyáron kapcsolt magasabb fokozatba a dollár, mostanáig több mint 20 százalékkal értékelődött fel az euróval szemben 10 hónap alatt.

Az EURUSD árfolyama Forrás: Investor.hu

A befektetések és a pénzügyek világban elterjedt egy mondás, hogy amikor már az olyan magazinok, újságok is azzal foglalkoznak, hogy mi lesz egy devizával, részvénnyel, vagy egyéb értékpapírral, akkor az egy trendfordulót jelez. Ez történt Bündchen esetében is. Paul Macrae Montgomery „Time Magazine Cover Indicator”-nak nevezte el ezt. De lényegében megfelel ez a „háziasszony” effektusnak is.

Manapság pedig a legforróbb téma a pénzügyi piacokon, a dollárerősödés, és az hogy meddig tarthat ez. Ha majd az olyan weboldalakon, újságokban - amelyek nem gazdasági-pénzügyi fókuszúak - is azt olvassuk, hogy a dollár csak egyre erősebb lehet, elgondolkozhatunk azon, hogy esetleg vége felé közeledik ez a trend is.

Persze csak ilyen dologra alapozva nem érdemes befektetési döntést hozni, mégis jó, ha figyelünk ezekre a rezdülésekre is, ha befektetésekben gondolkozunk.

Trend, Gisele Bündchen Forrás: Instagram

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!