Mit kezd a magyar piaccal egy külföldi kezdő vállalkozó?

tunéziai tea
Más előadóknak is ízlik a tunéziai tea
Vágólapra másolva!
Az üzleti élet sehol sem egyszerű, egy idegen országban, kultúrában, ráadásul egy teljesen ismeretlen nyelven pedig nagyságrenddel nehezebb. Nemrég tíz migráns vállalkozó mutatta be a közönségnek, hogyan és milyen vállalkozást indított Magyarországon. Valójában nem is a hogyanról, inkább a milyenről volt szó.
Vágólapra másolva!

Amikor sok idegen összejön, akkor paradox módon hirtelen mindenki otthon érzi magát. A Szubjektív Értékek Alapítvány nyolchónapos, Saját erőből című programjának zárórendezvénye igazán családias hangulatú volt, ehhez bizonyára sokat hozzátettek a tunéziai vendégváró falatok, a gőzölgő iráni tea és a Hátsó Kapu barátságos terme. A tíz tartalmas előadásból most három vállalkozást mutatunk be.

Pamut Budapest

Egy fiatal amerikai lány, Kate Williford saját tervezésű kézműves pólóit adta körbe. Az anyaga tapinthatóan jó minőségű, a mintája egyedi. A nyomott grafikák Budapest témájúak, no nem amolyan elcsépelt, hanem friss, fiatalos, kicsit rajongást is sugall. A rövid prezentáció végén csak nem hagyott nyugodni egy kérdés: egy fiatal amerikai lány miért Magyarországot választja? A válasz igazán egyszerű volt: a szerelem miatt.

Teakultúra

Az iráni származású Iman Mirmazloum, a Daily Herbs tulajdonosa sok ezer év teahagyományait próbálja megszerettetni a magyarokkal. Iman hat éve él Pesten, itt végezte az egyetemet, és a teázás a hobbija. Mivel tapasztalta, hogy hazánkban annyi magas minőségű és egyedi teát lehet találni, mint sípályát, úgy gondolta, hogy megmutatja a magyaroknak az iráni teát. Az előadásában kiemelte, hogy egészséges napi szinten teázni. A termékei kizárólag természetes alapanyagokból készülnek, aroma, színezék, tartósítószer nélkül. A szép csomagolása miatt pedig ajándéknak is szuper. Nem dicsérem tovább, teszteltem, nekem bejött.

Más előadóknak is ízlik a tunéziai tea Forrás: Ponicsán Kristóf

Nyelvi játszótér

Az est legfeltűnőbb előadója – még mindig mellőzve az objektivitást – Annie Carr volt. A Slippery eel studio profilja az angol nyelvoktatás. Az anyanyelvi tanár nem a megszokott iskolarendszerű, szabályokat magoltatós módszerrel dolgozik, hanem műhelyszerűen igyekszik felépíteni egy nyelvi közösséget, ahol az a legfontosabb, hogy a tanuló használja a nyelvet, érezze meg a logikáját. Szerinte ez hiányzik a magyar oktatási rendszerből, és ezért beszélünk kevesen és rosszul angolul.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről