A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Potenciális áfacsalókat képzünk

Domokos László beszél felszólal Foglalkozás könyv Közéleti személyiség foglalkozása pénzügyi szakember politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY Budapest, 2014. október 14.
Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke felszólal a 2013-as büdzsé zárszá
Budapest, 2014. október 14. Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke felszólal a 2013-as büdzsé zárszámadásának vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2014. október 14-én. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
A kormánytól azt a feladatot kapta az Állami Számvevőszék, hogy a brókerügyeket illetően főleg az érintett önkormányzatokat vegye górcső alá, az ÁSZ a brókerbotrány szempontjából fogja vizsgálni a nemzeti bankfelügyeletet is, ennek az eredménye azonban csak jövőre várható – erről beszélt Domokos László, a számvevőszék elnöke a Heti Válasznak adott interjúban.
Vágólapra másolva!

Domokos László megjegyezte, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 2010-ig a Pénzügyminisztérium irányítása alá tartozott, azaz a PSZÁF vezetője utasítható volt és csak 2011-től vált önállóvá, amikor beolvadt a nemzeti bankba.

Az ÁSZ elnöke szerint ahhoz, hogy a felsőoktatási rendszer példamutatóan működjön, javítani kell a garanciális elemeken Forrás: MTI/Soós Lajos

A jegybank már az első ellenőrzéskor kiszúrta a pénzügyi szolgáltatóknál lévő visszásságokat, a számvevőszék elnöke ezért méltánytalannak tartja a jegybankon elverni a port.

A felsőoktatás volt a feketeleves

A Heti Válasznak Domokos László azt mondta, a legtöbb problémát az egyetemek gazdálkodásának ellenőrzése során a művészeti egyetemeknél találták. A gazdálkodás legelemibb szabályait sem tartották be. A művészeti egyetemeken végző diákok 90 százaléka számlaképes vállalkozó lesz, de egyetlen órányi gazdasági képzést sem kapnak.

Potenciális áfacsalókat talán mégsem kellene képezni – tette hozzá az ÁSZ elnöke.

Az ÁSZ elnöke hosszan elemezte a felsőoktatási intézményeknél lefolytatott vizsgálataik eredményét, és arra a következtetésre jutott, hogy 100 milliárd forintra is tehető az az összeg, amit esetleg vissza kell fizetni az Európai Uniónak, mert az egyetemek nem tudnak vele elszámolni. A művészeti egyetemeknél még véletlenül sem tapasztaltak olyasmit, ami szabályos lett volna, a gazdálkodás legelemibb szabályait sem tartották be:

– fogalmazott az ÁSZ-elnök, de azt is hozzátette, hogy a rossz gazdálkodást nem keveri össze a szándékosan elkövetett, személyes haszonszerzés által motivált bűncselekményekkel.

Elmondta, hogy a harminc egyetemen elvégzett ellenőrzés nyomán 40 esetet jeleztek a különböző hatóságoknak, és tucatnyi nyomozás van folyamatban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!