A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Minek annyit tanulni?

Lloyd Blankfein, a Goldman Sachs vezérigazgatója
Lloyd Blankfein, a Goldman Sachs vezérigazgatója
Vágólapra másolva!
Újabb meglepő kijelentés hagyta el Llyod Blankfein, a Goldman Sachs vezérigazgatójának száját, bár ezt most kínai egyetemisták előtt tette, teljes döbbenetet kiváltva a hallgatóságból. 
Vágólapra másolva!

Ugorjátok át az iskolai tananyag tartalmi részeit. Mi majd mindent megtanítunk nektek a Goldman Sachs-nál

– mondta a pekingi Tsinghua University üzleti tanulmányokat hallgató diákjainak a Goldman Sachs csoport vezérigazgatója.

A Wall Street Journal beszámolója szerint Lloyd Blankfein, aki az egyetem tanácsadó testületének is tagja, előadásában azt mondta, mindennél fontosabb, hogy valaki érdekes személyiséggé váljon. „Persze azért ismernetek kell az adott szakterületet, de sokkal fontosabb, hogy teljes, kialakult személyiséggel rendelkezzetek, olyannal, akivel üzletelni akarnak mások” - mondta.

A bankvezér kijelentését igazán jól időzítette, hisz több mint 9 millió kínai középiskolai diák áll most az úgynevezett a gaokaó előtt, mely

Kína hírhedten nehéz felsőoktatási felvételi erőpróbája, amelynek során a gimnazisták milliói egy hétvégén keresztül vizsgáznak, hogy a legjobb pontszámot elérjék.

Korábban néhány főiskolai felvételinél csalás gyanúja is felmerült, főleg a külföldi iskoláknál, ahol a jelentkezőknek még nagyobb elvárásoknak kell megfelelniük.

Lloyd Blankfein, a Goldman Sachs globális bankcsoport elnöke beszél Forrás: Getty Images

Kínzó nyomás alatt

Blankfein egyáltalán nem aggódik a nagy megmérettetés miatt, és ezt tudtára is adta az egyetem dékánjának. "Ezek a diákok nemcsak levizsgáznak, de túlélik a világ legkínzóbb nyomását is”.

Tudom, hogy megtöltik az egyetemeket, de remélem azért az elmegyógyintézeteket nem fogják

– tette hozzá viccelődve.

Az egyetem egyik harmadéves hallgatója, Nancy Qin azt mondta, Blankfein kijelentése megerősítette abban, hogy nyári gyakorlatát inkább egy tanácsadó cégnél szeretné eltölteni, mint egy befektetési banknál. „Meg kell tanulnunk úgy kommunikálni, ahogy az a való életben is zajlik” - magyarázta döntését a hallgató.

Kínai egyetemisták diplomaosztója Forrás: REUTERS/© Carlos Barria / Reuters

Jó most kínai diáknak lenni

Beszédének végén Blankfein azt mondta, szeretne 40 évvel fiatalabb és kínai lenni. „Nagyon szerencsések vagytok, hogy ebben a növekedéssel teli időszakban Kínában éltek. Ötven évvel ezelőtt nem tudtatok volna vállalkozók lenni. A lehető legjobb időben vagytok a legjobb helyen” – mondta, hozzátéve, hogy ötven év múlva teljesen más lesz már a helyzet.

Llyod Blankfein, a Goldman Sachs vezérigazgatója Forrás: Bloomberg

"Elvégeztük Isten munkáját!"

Lloyd Blankfein még 2009 novemberében sokkolta a közvéleményt, amikor a világsajtó még a bedőlő és óriási kormányzati mentőövekre szoruló amerikai bankoktól volt hangos. Véleménye szerint a bankok fontos társadalmi funkciót látnak el, a vállalkozásokat hozzásegítik a növekedéshez, melyek így munkát tudnak adni, azaz növelik az elkölthető vagyont is.

- állította a The Times hasábjain a Goldman vezére.

Hiába vannak pénzügyi válságok, az embereknek a jövőre kell koncentrálni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!