Innovációs díj járt a Szőlőőrért

Árendás Csaba, SmartVineyard, Szőlőőr, QuantisLabs
Vágólapra másolva!
Árendás Csaba, a QuantisLabs Kft. ügyvezető igazgatója kapta meg a Gábor Dénes Új Generáció ösztöndíjat a SmartVineyard átfogó növényvédelmi döntéstámogató rendszer kifejlesztéséért.
Vágólapra másolva!

Az ösztöndíjat olyan, kiemelkedő tudományos, kutatási-fejlesztési tevékenységet folytató fiatal, innovatív szakember nyerhette el, aki jelentős, a gyakorlatban az elmúlt 5 évben bevezetett, konkrét tudományos és/vagy műszaki-szellemi alkotást hozott létre. A kiírás szerint az ideális jelölt teljesen új tudást létrehozó fiatal szakember, akinek műszaki-szellemi alkotását eredményesen hasznosítják, aki ismereteit a gyakorlatban alkalmazza, látóköre messze meghaladja a szűken vett szakterületet.

Forrás: jphilip@mail.bme.hu/Philip

Árendás Csaba 1981-ben született. Felsőfokú tanulmányait a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamos-mérnöki és Informatikai karán kezdte infokommunikációs rendszerek biztonsága szakirányban, majd a CTI The Innovation Promotion Agency keretében Svájcban folytatta. 2010-ben MSc fokozatot szerzett az EPFL Swiss Federal Institute of Technology Lausanne-i egyetemen telekommunikációs rendszerek szakterületen, majd az Egyesült Királyságban, a Cambridge-i Egyetem Judge Business School Ignite programjában, és az amerikai Stanford Egyetem, Graduate School of Business, SIE Summer Institute of Entrepreneurship programjában vett részt.

Jelenleg az agrártechnológia területén tevékenykedő QuantisLabs Kft. ügyvezetői teendőit látja el, emellett az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Technológiai Transfer Irodájának munkatársa is, ahol a technológiai transzferfolyamatok támogatása mellett a szellemi tulajdonjog menedzselése, az innováció menedzsment kurzus tervezése, a korai start-up projektek segítése a fő feladata.

A SmartVineyard fejlett precíziós szenzorokkal ellátott mérőállomásai mérik és értékelik az összes olyan időjárási paramétert, amely növényi fertőzésekhez vezethet. Az átlagosan 9 hektáronként kihelyezett diagnosztikai eszközök a mikroklimatikus adatok precíz értékelése után megbízható információval látják el a felhasználót. Az agrointelligencia-rendszernek hála a szőlészek jelentős pénzt, időt és munkaerőt takaríthatnak meg.

A QuantisLabs korábbi sikereiről az Üzletrész is beszámolt:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről