A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Már egy dollárral is bárki Goldman-ügyfél lehet

Goldman Sachs manhattani irodájának negyedik emeleti kereskedői terme munka Wall Street bankár
Vágólapra másolva!
A világ egyik legnagyobb befektetési bankja, a Goldman Sachs beszáll a csak online banki akcióba, és digitális megtakarítási számlát kínál 1,05 százalékos éves hozammal. Az igazi érdekesség azonban az, hogy a számlát már mindössze 1 dollárral is meg lehet nyitni.
Vágólapra másolva!

A Goldman új húzása azt jelenti, hogy a bank immáron nem csak a szupergazdag ügyfelekre utazik. Az új, csak online elérhető megtakarítási számla részben a GE Capital felvásárlásának eredménye, illetve része annak a tervnek, hogy a befektetési bank diverzifikálja a forrásait – írja a Business Insider.

Mindez annak is betudható, hogy a bankok manapság nem produkálnak túl szép eredményeket, a nyomott globális piaci aktivitásból és növekedésből eredően. A Goldman sem kivétel ez alól, ahol az első negyedévben

a nyereség mintegy 60 százalékot zuhant.

Ráadásul egyre nagyobb a nyomás a befektetési bankokon, hogy újabb bevételforrásokat találjanak, ahogy a kereskedési aktivitás csökken.

A Goldman majdnem 150 ezer kereskedelmi ügyfelet vett át a GE Capital megszerzésével, amely üzletet a múlt héten zártak le. A takarékszámla egyébként

abszolút versenyképes árazású,

tekintve, hogy az amerikai alapkamat 0,5 százalékos mélységben áll.

Az elmúlt időszakban nagy port kavartak azok az online bankok, amelyek új versenyzőkként kihívást jelentenek a nagy bankoknak. Ilyen a például a spanyol BBVA támogatásával működő Atom Bank is, amely Nagy-Britanniában agresszív politikát mutatva, 2,30 százalékkal működő megtakarítási számlát indított el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!