A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary

Dobogófosztott lett a SZÉP-kártya

Palatinus strandfürdő
Ha május 31-éig el kell költenie, ami a kártyáján maradt, kiváló lehetőség a strand a hosszú hétvégén
Vágólapra másolva!
Tízből kis- és középvállalkozásból négy gondolkozik béren kívüli juttatásokban, elsősorban étkezési hozzájárulással, közlekedési költségtérítéssel és pénzbeli jutalommal. Igaz, a középvállalkozásoknál relatíve jobb a helyzet. Ez derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból.
Vágólapra másolva!

Továbbra is mélyponton van a béren kívüli juttatást tervező cégek aránya, a következő egy évben a kkv-k mindössze 41 százaléka fogja ilyen módon támogatni dolgozóit. „Immár harmadik negyedéve

tízből csupán közel négy vállalkozás készül valamilyen cafeteriával is kiegészíteni

munkavállalói fizetését – mondta Kovács Viktor Zoltán, a K&H kkv marketing főosztály vezetője.

Hozzátette, továbbra is az Erzsébet-utalvány a legnépszerűbb (40 százalék), majd a közlekedési költségtérítés (18 százalék), amit ráadásul év végén még csak 100-ból 10 kkv választott.

A harmadik helyen kivételesen a pénzbeli jutalom áll

(13 százalék), holott a felmérés készítésekor még nem volt ismert a kormány azon szándéka, amely szerint maximum húszezer forintig készpénzesítenék a cafeteriát. „A SZÉP-kártya ezzel lekerült a trónról (9 százalék), jelenleg ez a negyedik legnépszerűbb juttatási forma” – részletezte az eredményeket Kovács Zoltán.

Ha május 31-éig el kell költenie, ami a kártyáján maradt, kiváló lehetőség a strand a hosszú hétvégén Forrás: ORFK/H. Szabó Sándor

283 millió: ketyeg a kártya

A K&H SZÉP-kártyások 15 százaléka rendelkezik

május 31-én lejáró egyenleggel,

összesen 283 millió forintot kellene elkölteniük a hónap végéig. Ez legkevésbé a sokrétű felhasználási alszámlán probléma – strandbelépő, színház- és koncertjegy, múzeumi, állatkerti vagy kalandpark belépő, uszoda- és fitnesz bérlet –, ennek a kontingensnek 74 százalékát már elköltötték az érintettek. A vendéglátás alszámlánál 31 százalék, a szálláshely alszámlánál pedig 43 százalék ez az arány. A három zseb együttes értékét nézve a lejáró összegek 93 százaléka 50 000 forint alatti. „A Pünkösdi hosszú hétvége szinte adja magát, így aki pihenésre, szórakozásra vagy éppen sportolásra vágyik, ne hagyja ki a kínálkozó alkalmat” – hívta fel a figyelmet a szakértő.

A kicsik még mindig óvatosak

A juttatások mértéke a cégmérettel párhuzamosan növekszik. Míg a mikrovállalkozások mindössze egyharmada (34 százalék) ad béren kívüli juttatást, addig a kis- és középvállalkozásoknál ez az arány jóval kedvezőbb (49 százalék és 52 százalék).

A középvállalkozásoknál azonban ez jelentős visszaesés,

hiszen év végén még a cégek 70 százaléka vélekedett így. A különböző szektorokat tekintve egyedül a kereskedelemben terveznek a vállalkozások az átlagnál alacsonyabb arányban cafeteriát alkalmazni (36 százalék), tehát az itt dolgozók számíthatnak a legkevésbé béren kívüli juttatásra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!