A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Így hűtheti le a sört vagy a bort 5 perc alatt

Vágólapra másolva!
Ha parkban vagy a tengerparton üldögélve megkívánunk egy jó hideg sört, fröccsöt, vagy üdítőitalt, azonban nincs a közelben fagyasztó, nem kell kétségbeesnünk: mindössze egy nagy vödörre, és jégkockákra van szükségünk, hogy néhány perc elteltével már kortyolhassuk is a jó hideg frissítőnket. Mutatjuk, hogyan csinálja!
Vágólapra másolva!

A nyár még javában tombol, így sok ember piknikezni, vagy a strandra jár, hogy a legtöbbet hozza ki a kellemes, meleg, napos időszakból. Vannak, akik ilyenkor már eleve egy jó minőségű hűtőtáskával, benne tökéletesen behűtött sörökkel vagy borokkal indulnak útnak, azonban nem mindannyian vagyunk ennyire előrelátóak, és csak a helyszínen jut eszünkbe, hogy jól esne egy hideg ital, de sem hűtőszekrény, sem mélyhűtő nincs a közelben. 

Szerencsére létezik egy egyszerű és nagyon olcsó megoldás, amellyel pillanatok alatt lehűthetők a palackok, és felfrissíthetjük magunkat egy hideg sörrel, ásványvízzel vagy kólával még akkor is, ha nincs fagyasztó a közelben.  

A Cocktails Instagram-oldalán közzétett posztból megtudhatjuk, hogy 

mindössze 20 percre, jégre és sóra van szüksége ahhoz, hogy az italunkat tökéletesre hűtsük.

"Tegyünk jeget egy vödörbe, csináljunk helyet az üvegnek, és tegyük bele a bort. Szórjunk sót a jég köré, fedjük be az üveget jéggel, majd a tetejére is szórjunk némi sót.Nemsokára fogyaszthatjuk is a kellemesen hideg frissítőnket. Ha pedig nincs a közelünkben megfelelő vödör, szerezzünk jégkockákat és egy zacskót, és tegyük bele az üveget"

- írja a poszt.

A felhasználók közül néhányan nem értették, miért kell ehhez só. A tudományos magyarázat szerint, ha 

sót adunk a jeges vízhez, akkor csökken a víz fagyáspontja, így a jég alacsonyabb hőmérsékleten megolvad, és a víz gyorsabban lehűl. Ezzel az eljárással a bor harmadannyi idő alatt lehűl, minta  hagyományos jégfürdő esetén. Néha akár öt perc is elegendő.

 Az emberek többségét lenyűgözte ez a remek módszer, és írták, hogy legközelebb, ha olyan helyen lesznek, ahol nincs hűtőszekrény, egészen biztosan kipróbálják.

Ahogyan korábban megírtuk, létezikegy hasonlóan egyszerű módszer a hűtőtáska vagy a fagyasztó kiváltására. Ehhez mindössze egy nagy és egy kis agyagcserépre, szigetelőszalagra, homokra, vízre és egy vastag törölközőre van szükségünk. Az első lépés, hogy szigetelőszalaggal leragasztjuk a cserepek alján lévő lyukat. A nagyobbik aljára tegyünk homokot – legalább három centiméter vastagon –, és jól nyomkodjuk le. Azután tegyük bele a kisebb cserepet, és töltsük fel homokkal a kettő között lévő rést.

Öntsünk bele vizet, azután tegyünk rá még egy réteg homokot, majd még egy kis vizet. Ezután vizezzük be a törölközőt, csavarjuk ki, és takarjuk le vele a cserepeket.

Érdemes ráállítani két téglára, azt pedig egy kerekekkel ellátott alátétre, így könnyebb lesz mozgatni, és még a szellőzést is biztosítjuk. A meleg miatt a homokban lévő víz elkezd párologni, a felszabadult energia miatt a kis cserépben pedig lecsökken a hőmérséklet.

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!